Hemma i Norrland

Hallå!
Länge sedan nu. Har bara krånglat med bredbandet så har inte haft lust..
Men men, nu provar jag iallafall. Sitter nu hemma i Sveg (SÅ SKÖNT!), kom hit i lördagsmorse. Och idag så var det min första praktikdag, och det gick kanoners!

En sak är säker, och det är att jag älskar vintern här uppe! Fy för vintern nere i Göteborg!

Men men, dags att börja plugga på latinska del 2.. Gahh!

Ha de gött!

Felfelfel

Hej!
Det är fortfarande någe fel på bredbandet.. Men ska försöka fixa det så jag hinner skriva mer innan jag blir utloggad.. Men ha det så bra så länge!

Kram

Asymmetri

Hejsan!
Första dagen redan avklarad och denna vecka har vi asymmetri på schemat (enkelt förklarat: Det ska vara ojämt, inte jämt som i symmetri). Och idag fick vi göra dekorationer och det var jätte roligt! Älskar att jobba utan gränser (eller ja nästan..). Gjorde två stycken, men ska göra klart den sista imorn (är nästan klar).

Här kommer en liten bild på den första:




Mer bilder kommer imorgon.

Har problem med mitt bredband, så blir det inget inlägg någongång så vet ni varför..


 3 år idag, saknar dig Bullen<3

Städ/tvättdag och solen skiner..

Godmorgon!
Idag är det söndag och det betyder städ och tvättdag, börjar bli som en tradition. Möhö
En fråga: varför ska det jämt vara fint väder på söndagar? Kan de inte vara de alla andra dagar (när man inte städar och tvättar)? Nej nej, solen skiner för fullt. Oj oj oj va mysigt och vara inne då..

Så nu tar jag min rosa/lila tröja och mina lila naglar och går o städar (hm ja vet, inte min färg precis.. Men allt annat är i tvätten.. Och så var jag tvungen och prova mitt lila nagellack.. asch!)

Ha det super!

En bild...

Här kommer en bild från i veckan...

 
Stående begravningsdekoration.

Åhh längtar!

Hej där! Bra dag idag? Min har varit bra, dock lite trött (somna till för en stund sen höhö). Idag åkte jag in till stan en sväng med Malin, men insåg ganska snabbt att man inte var så pigg. Så ist åkte vi hem och bara slappa. Ganska skönt det med! Syrran ringde förut och berätta att hon har vunnit SM i pimpelfiske, så ett GRATTIS till henne! Hade jag tyckt om att fiska(tålamod=NOLL!), Då hade ju självklart jag vunnit;) höhöh

Men men, tänk om en vecka är jag hemma. Fy stan va jag längtar! Har redan tagit fram resväskan och börjat packa lite haha men som sagt, tålamod=noll..

Nu tänkte jag duscha och sen sätta mig framför tv:n. ´
Ha en kung kväll!

Fredag!

Hallå!
Som ni såg så skrev jag ingenting igår. Orsak? Jag hade världens sämsta dag, trött och sliten. Men alla har ju såna dagar också... Igår var vi på studiebesök på Arvid Carlsson, dem som gör begravningsband. Och helt ärligt så trodde jag att man gjorde dem med maskin.. Men fel! Dom sitter och skriver för hand, mm det är sant! FÖR HAND.. Och snabbt gick det också! Herrejäklarns, tänk om man kunde skriva så fint!

Och idag har vi haft prov på latinska (botaniska namn) krukväxter, och det gick bra faktiskt! tro det eller ej! Skrev iallafall i alla namn:) Gött o ha de gjort.

Så nu bli de slappa!
Bilder kommer sen, hörshej!

En saknad vän..

Kom på en sak som hände idag, eller ja hände och hände.. När jag satt på tåget påväg hem så stanna vi i Stora Höga, (jag hade fönsterplats). Så kollade jag ut genom rutan mot parkeringen och en bil fångade min blick. Det var en sån där röd bubbla , den där moderna varianten om ni förstår vilken jag menar? Och jämt när jag ser en sån bil så börjar jag tänka på min vän Thomas "Bullen"<3. Och idag slog det mig att på måndag den 21 februari, så är det hela 3 år sedan han gick bort..   3 år?! Vart har tiden tagit vägen?

Om man ändå kunde vrida tillbaka tiden..


Dagens uppgift..

Hejsan!
Redan slut på denna onsdag, dagarna går fort!
Idag har vi gjort stående begravningsdekoration, lite halvsvår faktiskt. Vi har ju jobbat mycket med runda former och nu idag så skulle den helst bli lite kantig, som en trekant.. För rund så såg det ut som en mage.. Hm ja ni kanske inte förstår.. Men jag lyckades iallafall göra två stycken så det var bra!

Här kommer lite bilder:


Nr.1


Nr.2

Och här kommer en bild från igår, liggande begravningsdekoration.



Nu blir det plugg! Hajsvajs!

Skrytmåns..

Tjingfling!
Bra dag idag? Kallt? Tycker det är jämt kallt här (råluft) Uhhff!
Sov hela vägen till skolan idag, alltså på bussen. Fy bubblan va skönt det va, fasssst.. inte efteråt , blev ju sk*ttrött när jag vänta på centralen... Men men bara o bita ihop liksom.

 Idag har vi gjort liggande begravningsdekoration (mycket begravning nu, så där inför praktiken..) och det gick väl bra, hon tycker jag har bra syn för form och så..( Konstigt? hm man har ju MVG i bild och form, kanske är därför?;)höhö ) Men aja slut med skryt nu. Eller okeej fick faktiskt VG på provet vi gjorde förra veckan, och hade helt ärligt inte tränat på det provet (har ju latinska och tänka på också..). Och jag var helt säker på att jag skulle få göra om, men icke! Fick en lättare chock, stolt* Jag har aldrig varit och kommer aldrig bli ett läsarhuvud.. Finns annat jag är bra på.. typ bild och form som sagt, och det kanske är en fördel i det här yrket!

Aja slutpratat! Nu ska jag kolla på "halv åtta hos mig", Malin och jag kollar jämt på det.. hahah
Ha de gött!

Dagens..

Hej!
Här kommer lite bilder från idag.

Dagens uppgift: Begravningsbukett

Samt göra rosetter (till begravningsbuketten) och vanliga buketter (ta tid och räkna pris).


Begravningsbukett nr.1


Begravningsbukett nr.2 med rosett


Begravningsbukett nr.3 med rosett

Vilken var finast?


Tvätt, Johnny Cash och en köttfärslimpa...

Tjenamors! Fint väder ute och jag sitter inne.. Inte bra! Men måste ju tvätta och sånt.. Så idag är eller var det tvätt på schemat, blev precis klar.Så nu sitter jag här och väntar på att köttfärslimpan(fylld med feta) ska bli klar och ska precis börja läsa lite i boken jag köpte för någon dag sen.


Boken..

Kommer nog inte hända så mycket mer idag, kanske plugga lite (boring, I know! men ett måste).
Så så ser min dag ut, hur ser eran dag ut?

Film!

Filmkväll idag..Vi sprang över till kiosken mittemot och hyrde två filmer och köpte glass (isglass, mums! Och ja, man kan faktiskt äta glass på vintern!) Fick även rabatt på 72 spänn, varför vet jag inte? men det gillas;)
Vi hyrde "i rymden finns inga känslor" Hur rolig och underbar som helst, måste ses! och även "The blind side"men har inte hunnit sett den än.

Men nu ska jag kolla vidare! Ha de najs!

Ps. Planksteken jag gjorde middag blev supergod, vem kunde ana att jag va så duktig?;) höhö

Men gu så mysit!

Halloj! Har precis kommit hem från torget/affärerna. Köpte lite grejs, blev mest till en viss liten person;) höhö
Passade på och kolla runt lite och upptäckte att vi missat massa här i Stenungsund, alltså baksidan av torget.. Där fanns uteställen och massa mysigt, hittade även mer affärer (typ gina tricot!). Bra att man har koll på vad som finns liksom;)


Tänk när det blir mer åt vår/sommar och sitta här o ta en kall, underbart eller vad?


Ja du, lille Oliver.. Hela den här saken/erna är till dig, men du får allt vänta i två veckor till innan du får dom;) HÖHÖ

Men men, nu ska jag börja med maten.. Tror jag kör på en plankstek! mumsigt!

Underbar dag

Godmorgon! Som ni såg så tog jag en liten "bloggpaus" igår, va inte på humör (problem med den nya inneboende). Så Malin och jag drog in till Göteborg för att komma på andra tankar. Vi bokade biljett på bio, kikade i affärer och åt mat (slimfood såklart!). Filmen vi kollade på heter "127 timmar" och är en verklighetsbaserad film. Den var bra, men hemsk! Se den så förstår ni!


Filmen vi var och kollade på..

Annars så gjorde vi inte så mycket mer. Medans vi väntade på tåget så köpte jag två böcker på pocketshop på centralen ("Johnny Cash Självbiografin" och "14 år till salu"), åkte sedan hem och kollade lite på tv men insåg ganska snabbt att det var dags att lägga sig o sova.. (gammal o sliten, trött jämt!)
Idag vet jag faktiskt inte vad som händer (förutom att jag just spillde ut ett helt glas med vatten på golvet, typiskt !), det är ju sol ute så tror nog att vi drar ut och hittar på nå?

Ha en bra dag alla glada!

Mysmiddag

Helg! fy fasen va gött!
Och hej på er föresten!

Hade en jätte trevlig middag och fika med tjejerna idag, vi satt och prata massa skit.. You know, girltalk.. Haha
Neej vi prata om typ allt, från skolan till knark (ingen av oss knarkar, vi kom bara in på det helt plötsligt haha) Trevligt trevligt!  Just ja, åkte spårvagn för första gången idag, hur fränt är inte det?;) (ja jag vet, jag är efter...)

Men men, nu ska jag gå och lägga mig..

Sovgott!

Finafisken

Hejhopp!
Bra dag eller? Min har varit det:)
Har inte varit vid datan något förens nu, så därför jag inte bloggat nå. Så jag förstår ju att ni har saknat mig! höhö
Idag har vi dekorerat våra fina cypresstommar och dom blev super! Eller ja, någorlunda bra (för att vara första gången). Pillerpill jobb va det iallafall och j*vlar va man fick ta i med ståltråden när man skulle fästa oasisen! Muskelerna bara ploppa ut! Oufff! närå, men nästan... Och vet ni inte vad Oasis är, så är det de gröna man sätter blommorna i -eller sticker i.. (kanske har berättat de förut? jag börjar bli till åren vettu, illa!.. host*)
Och nu glömde jag bort vad det var jag prata om... Hmm (emma läser om allt..) Ja just ja, eller ja det var väl typ allt..

Här kommer lite "före och efter" bilder:


Från igår.. Cypresstommen klar.


Från idag.. dekoration nr.1


Dekration nr.2  Och som ni ser så är det min favorit.. fy fan va snygg den är Emma! (om man nu får vara så ego..) Älskade färgerna!

Så, vilken tycker ni var snyggast? Håller ni med mig?;)

Aja, dags att plugga! Imorn blir det första provet (hållbarhet), sedan fortsätta med det vi gjorde idag och ha färglära. Efter skolan så ska några (typ 10?) från klassen ta en "after school", vi ska äta och dricka något gott och bara mysa. Trevligt!

ha de gött alla tomtenissar! Tjing.


Skaka loss den "lilla" dekorationen...

Hola!
Läget? Fina firren här vettu..  (ganska roligt att jag läser det där på stockholmska,"fina firren här vettu" höhö)
Haft en bra dag? Jag har väl haft en skapligt bra dag, lite halvjobbigt att sitta o göra en cypresstomme en (nästan) hel dag..
Men iallafall, innan det så fick vi bedömningar på våra arbeten från igår inför hela klassen.. -"Nu ska jag kolla sticktekniken" (jag trodde hon bara skulle kolla hur man hade stuckit, radiell stickteknik liksom) Hm jo tjena, hon vänder på hela den stora kistdekoration och skakar! Lagomt nervös när det var min grupps tur (bara jag där idag). Men det gick ju galant!;) inte en enda blomma lossnade, tummen upp! Och hon tyckte att det såg bra ut. Så det blev ett godkännt:)

Imorgon ska vi dekorera vår stomme, så bilder får ni imorgon när det är klart.

Nu blir det plugg! Sovgott!


Tisdagmorgon

Godmorgon! Idag är det en ny dag (-Nähä?! mena du de Emma?). Som sagt idag ska vi göra cypresstomme, roligt? det vet jag faktiskt inte, har liksom aldrig gjort de... Men kanske inte lika roligt som igår.. Hoppas att vi ska få dekorera dem imorn iallafall:)

Nej nu ska jag göra mig iordning innan bussen går!
Ha de gött!<3

Just ja, hmm.. Igårmorse när jag sminka mig och platta mitt hår (satt i sängen och platta, trött förstår ni..) men iallafall, när jag hade plattat håret så la jag den på golvet för att jag skulle använda den efter jag sminkat mig (vore ju lite bra att kolla sig i spegeln också när man fixar håret).. Såå när jag var klar med sminket så skulle jag hoppa upp ur sängen och gå för att platta mer.. Och när jag sätter ner ena foten på golvet, så händer det som inte får hända! Gissa vad? Jo lilla Emma ställer sig rakt på plattången! En kokhet (om inte värre) plattång! Och j*vlar vad ont det gjorde!! Och då menar jag J*VLAR med stora bokstäver!

Men men jag kan iallafall gå nu, tur de!;)

>Godnatt!

Nu ska jag sova, kliver ju upp 5-halv 6 varje morgon.. Zzzz
Imorgon ska vi göra cypresstomme och få våra jobb från idag bedömda!:)

SovGott<3

Måndag 7/2-11

Hallå! Hur mår ni? Jag mår bra, jättetrött bara. Men det är kanske inte så konstigt, idag har det varit fullrulle på skolan! Vi har gjort kistdekoration... Vi vart indelade i olika grupper och jag hamnade med Yvonne och Sara, toppen grupp! Vi sammarbeta hur bra som helst och våran kistdekoration (vi fick färgen gul) den blev jättebra med tanke på att det var första gången vi gjorde något sånt:)

Här kommer bilder:



Vad tycks?

Slut på denna helg..

Jahapp då var det återigen söndagkväll. Varför går helgerna så fort? Fast åt andra sidan så är det ju bra, för då är det ju inte så länge kvar förens jag åker hem till Härjedalen;)

Men men, nu tänkte jag lägga mig i sängen och lyssna på musik och plugga! Ha de gött!<3


Här kommer ett collage på olika formbinderier som klasskompisarna gjorde i veckan.

Prylar...

Hej tänkte visa mp3 jag köpte igår. Kanske ingen värsting men den duger (är ingen prylnörd precis). Den fanns i två färger (iallafall där jag köpte den), det fanns en i silver och en i.. den jag köpte;) haha




Det blev en chockrosa, fanns ju inte rött så vad skulle jag göra?! Silver är tråkigt!

Men men, måste köpa ett nytt minneskort till kameran. Det har tydligen lossnat en liten liten liten plastbit och då sluta den funka i kameran?!. Så innan jag ha köpt det så får jag väl knäppa med min värdelösa mobilkamera, så räkna inte med några värstingbilder denna vecka!




En vanlig söndag

Godmorgon godmorgon! Vädret är mulet idag och kommer nog vara det hela dagen.. wiho, inte! fast på ett sätt är det ju bra, för idag ska jag bara tvätta och fixa lite.. Så då behöver man ju inte få dåligt samvete för att man är inne när det är fin väder.
Så, så ser min dag ut. Rolig va? Nej, men jag måste hehe. Imorgon är det en ny skoldag och den här veckan går vi bara fyra dagar, det ska bli skönt!:)

Nu ska jag fixa och trixa lite, ha en trevlig söndag! Herrå!

en lördag..

Hej igen! Hur har er dag varit? Min har iallafall varit bra, har sprungit i affärer hela dagen. Hitta en hel del faktiskt, typ en dataväska, mp3, två tröjor m.m. Och vi hittade ett superbra matställe, slimfood heter det. På ena sidan finns det suschi (har aldrig provat, och fegade idag igen.. men någon gång måste man prova?) och på andra sidan fanns det sallad, antingen kunde man välja en sallad eller så kunde man kombinera sin egna. Det är bra tycker jag! får då får man det man vill ha och inget trams!:) Så jag körde på kräftstjärtar och räkor i min sallad MUMS! Dit ska vi gå mer gånger haha

Hemresan var lite halvrolig faktiskt. I den vagnen vi satt i, så var den största majoriteten fulla gubbar. Den ena var värre än den andra och vi skratta så vi fick ont i magen:D vilka samtalsämnen alltså..

Men men, nu ska jag sova! Är jättetrött!

Sovgott<3

Shopping!

Godmorgon eller godförmiddag kanske det är?
Vaknade tidigt som vanligt, man har ju blivit van vid att gå upp tidigt så det kanske är därför.
Idag ska jag och Malin in till Göteborg och kolla lite i affärer, hoppas på att hitta nå skojsigt (typ massa onödigt till lilla Oliver;) höhö) Efter det blir det en tripp till IKEA, KUL!! Vi ska handla lite grejer till lägenheten och så:)

Så nu ska jag göra mig iordning så hörs vi ikväll:) Ha de! hajhaj

Nytt är härligt

Här kommer en bild på min nyinköpta plånbok som jag prata om tidigare.


Snygg va?;) En extra stor plånbok..

Nu ska jag iallafall gå och lägga mig, fick sån huvudvärk. Men ni får sova så gott, eller festa hårt!
Hade gött, krams*

Helg!

Tjenamors!
Tänk att det redan är helg! Fy va fort det går, redan nästa vecka ska vi börja med begravningsbinderi! Man lär sig så otroligt mycke på så kort tid.. Och snart är det praktik, längtar tills jag sitter på tåget påväg hem till Härjedalen;) wiho

Idag har jag tyvärr inget spännande att visa, har haft färglära bara. Men kan visa plånboken jag köpte idag senare:)
Imorgon blir det shopping och IKEA! Mihi va roligt!

Nu ska jag försöka hitta på nå (typ slappa?). Ha det bra och gör något roligt nu! Kram hej


Formbinderi

Här kommer bilder från idag.
Dagens uppgift: Formbinderi





Efter massa pillerjobb så blev det ett delat hjärta, lite "best friend" hjärta stuk på de (halsbanden man hade när man var liten).



Strömavbrott

Hej i stugan!
Strömavbrott för andra gången idag, första var imorse vid 5 tiden och kom tillbaks ungefär vid sex? Men hur länge det hade varit innan jag vakna och frös vet jag inte, men gissar på ett bra tag eftersom elementet var iskallt.
Så nu har jag och Malin tänt värmeljus (mysfaktor!) och väntar på att strömmen ska komma tillbaks. Hoppas innan halv 8 iallafall, för då börjar ju "halv åtta hos mig" mycket viktigt! haha. Gubben/karl'n som är med denna vecka är så rolig när han skrattar och kommentatorn är ju bäst!

Fick även idag reda på att vi får en ny inneboende till helgen, vi skulle se hur det går. Annars skulle vi ringa och säga att det inte funkar så skulle dom fixa nå annat boende till henne. Så nu har vi möblerat om lite i vardagsrummet och ihelgen ska vi köpa lite grejer så vi kan dra för så att det blir ett sovrum och ett vardagsrum. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Jag sätter in bilder senare när vi har fått tillbaka strömmen på vad vi har gjort idag!

Så vi hörs och syns senare! Krams*

Saknad..

You'll always be my hero.


Morfar<3

Repetition

Halloj!
sitter i soffan och gör inte nånting. Man orkar inte så mycke när man kommer hem från skolan, tråkigt!
Skulle ha varit och handlat men det orka jag inte.. Tar de på fredag eller nå?

Idag har vi haft lite repetition på bordsdekoration avlång/runda, och gjort buketter (efter en beställning).
Sen fick vi träna på textning, göra reklamskyltar..svårare än vad man tror.

Här får ni lite bilder:


Rund bordsdekoration


Avlång bordsdekoration

Nu ska jag duscha, vi hörs! <3

2 feb 2011

Hej bloggen! Nej jag skämta, nu ska jag inte börja låta som en riktig bloggare. haha
Idag hoppas jag att jag får en bättre dag, det känns då som det iallafall. Än så länge har jag inte spillt något kaffe (kanske för att jag inte drack nå kaffe till frukost idag, men ändå). Och jag hoppas verkligen det är bättre väder! Usch för vädret igår.

Men nu ska man väl strax kila iväg till bussen, så det kanske är läge att beundra sig i spegeln en sista gång innan jag sticker. Haha

Men vi hörs senare idag! Ha det bra, tjingtjong!


Dålig dag..

Hejhopp i stugan!
Idag har jag ingen bra dag känner jag. Börja med att när jag skulle göra kaffe imorse så hade jag glömt att stänga igen locket helt, så när jag skulle ta kaffe så var det kaffe över hela bänken och golvet.. Sen har det varit skit väder hela dagen (regn/dimma), har haft latinska namnen i huvudet hela dagen och varit stressad över det. Och nu är jag bara trött och less känner jag. Så det är verkligen ingen bra dag idag!

Men men, idag har vi stått och gjort avlånga symmetriska bordsdekorationer. Ganska svårt men roligt!


Klassen står och jobbar.


I början..


Färdig. Ovanifrån


från sidan..

Gjorde även två till.  En gick i i vitt och grönt och den andra fick jag välja vilken blomma jag ville, så det blev ljusrosa/gula rosor och vita nejlikor.


Hann även med en bukett.

Men nu ska jag duscha och kolla på tv. Ha det så bra så länge! Kram

Tantvarning?

GodmorgonGodmorgon tralallala  (sjung godmorgonlåten)!
Sovit gott, kanske förj*vligt? Jag har iallafall sovit som en kung! aja..
Har precis vaknat, eller vakna typ vid fem.. haha Så nu ska jag göra kaffe och frukost. Hm ja jag vet vad ni tänker nu, -Emma, klockan är 6? Är inte det lite halvt tant/gubb varning? sitta och dricka kaffe vid den här tiden?
Jo, men nångång måste man ju bli tant eller? Bussen går ju liksom kvart i sju härifrån, så det är därför jag är uppe vid den här tiden.

Men ska kila nu, ha det så bra så hörs vi sen!
Kramar


RSS 2.0