ConGratz!

Tjingtjong! Tänkte bara säga Grattis till Systeryster som klara körkortet igår. Och va fan hände med mig säg? Aja jag siktar på att bli rik, ha egen chaffis och fisa runt i en limo. Så är det och så ska det bli! Nu ska jag ut och ränna, eller kanske måla ett skåp och sätta på några snygga handtag. Hörs hej!


Första helgen hemma

Hejsvejs alla glada, sura, arga och helt underbara människor! Nu är man ju en StorSvegare igen och det känns för jäkla gött ska ni veta! Första helgen gjord och i fredags bar det av hemåt! Tänkte dra lite snabbt vad jag har gjort i helgen:
Lördag: Trerätters middag på Sandvägen med Göransson släktet (alltså mamma och hennes syskon minus en plus respektive och barn på det) avslutade kvällen med att spela Uno och mogen som min morbror är så kletade han Åsas (frun hans) stol med choklad, fina fläckar och det var ju rätt så roligt!

Söndag:Skotertur från mig till Sandvägen, plockade upp lilla Oliver och tog en liten vända. Han fick(gjorde det själv utan att jag märkte) gasa lite och drog iväg med världens skutt. Rädd som han blev satt han som ett lamm på skotern sen och jag skratta nästan på mig. Tur att jag hade hunnit sätta mig iaf och hann ta emot han!

Måndag: Var med Madde och ungarna hela dagen, drack kaffe, byggde ett dinousarieland med tidningspapper, tapetlim, burkar och kartong. Va ute och åkte pulka, Madde och jag åkte från toppen och flög åt fanders när vi kommer ner och hoppade i hoppet. Full me snö i ansiktet men lika glad var vi ändå. Känner mig dock lite öm i baken eftersom jag landade snett och satte mig på kanten av pulkan. Mm så gött!

Idag: Har presentkort på en klädaffär, så må kolla om jag hittar nå skoj. Säga hej till Helena och sedan dra till Åsa för att sitta där och ringa Poolen och försöka skriva ett vettigt CV. Funderar starkt på att skriva som muppen på reklamen. Ungefär: Emma är jätteduktig på att göra buketter. Så kort och bra, precis som dom vill ha. Eller?

Så nu ska jag dra, ha de gött!


Slutspurten

Hej där. Ännu en dag har gått och idag var sista riktiga dagen i skolan. Imorn tar vi examen och då kan man äntligen börja kalla sig själv för florist på riktigt! Den du!
Idag har vi provat på och gjort stommen till myrtenkrona (mycket vanligare med det förr), sket i att klä den. Efter det så gjorde vi smycken som vi ska ära imorn. Jag gjorde en fräsig litet hårsmycke. Ganska så vackert! När det var klart och lunchen uppäten så var det dags att börja städningen, lite större städning av förråd osv. Och när vi slutade så drog jag, Malin, Frida, Yvonne och Micke och åt på ett nyöppnat Olearys. Vilken mumsig kyckling och åh va vi skrattade och prata på. Mysigt! Tråkigt och lämna alla, men skönt att få komma hem till Norrland!

Nu blir det till att läsa, sedan sova! Ha de gött!

Glammelieros


Glammelieros

Detta har vi gjort idag. Och om ni inte förstår vad det innebär med glammelieros så kan jag berätta det. Kollar ni i mitten på denna ros och ut till ungefär där första stora droppen är (närmast grässtrået). Så är det en ros som man har tagit av dem yttersta bladen på, sedan har man gjort mälor som det heter (ståltrådar som man böjer till, till småa U) och börjar sedan med att sätta fast rosbladen med hjälp av dem som man trycker i. Tar sedan flera rosor och tar av rosbladen och bygger vidare, runt runt och åter runt... Tills man har fått en bra storlek.. Det gick ungefär 15 lagomt stora rosor till denna och man kan göra den hur stor man vill om det skulle vara så. Detta är mest avsett för brud.
 

Färdig glammelieros


Racerfart!

Hallå! Denna helg har flugit iväg med racerfart och ja vad ska jag säga, det är skönt. Snart är det torsdag och avslutning på skolan och ja det är jättetråkigt och jag kommer att sakna alla i klassen, men sen kommer fredag och då går bilen fullpackad med saker hem till Sveg. Som jag har längtat! Sen blir det till att fundera ut vad jag ska göra härnäst?!



Men nu blir det till att läsa i min nya bok som jag har köpt. "Inspärrad".  Och när började jag läsa böcker egentligen? Tydligen sen jag inte hade något mer att plugga på. Måste ju ha nånting och göra om kvällarna och eftersom jag tycker det är snabeltråkigt att sitta vid datan så fick jag dra till med en bok... Och OBS! det måste vara en Sann Historia, annars är det inget att läsa!

Så var det med det, Hörshej!


Mm, Bandit!

Halloj! Fredag idag och det är tydligen trettondags dagen eller vad man säger? Aja, vi är iaf lediga idag. Grymt skönt! Nu sitter jag här och lyssnar på Bandit Rock (alltid lika bra radio) och funderar på vad jag ska göra resten av dagen? Göteborg eller bara åka ner på torget här? Det var frågan... Är även lite nervös inför att packa in i bilen till veckan.. För på torsdag kommer Mamma och syster ner för att hämta mig och på fredagmorgon bär det av hemåt, hem till Sveg, Härjedalen. Äntligen! Och på torsdag får jag även börja kalla mig Florist. Tufft? Jag vet! Tänka sig att det blev något av mig också!;)

Aja, Vi hörs senare! Tjing!


Examensarbete

Detta har jag gjort i veckan:


Hjälpmedel/Verktyg

Med hjälp av ståltråd gjorde jag själva konstruktionen, satte sedan på ett transparent tyg i lila och gjorde mönster av smältlim i vatten som jag sedan limmade fast på  "framsidan" av brudbuketten.


Brudbukett, smycke och en skiss.

Och så här blev resultatet. Kanske inte den bästa bilden och det hade blivit mycket bättre med en röd vägg bakom brudbuketten men den måla dom vit i veckan. Så fick nöja med med denna vägg. Har även gjort ett smycke (armband) som man också skulle göra, den ligger där nere och brevid den har vi min skiss på bruden med sin röda klänning.

Och fick högsta betyg på detta och även ett bra omdöme! Jag är nöjd!

En födelsedag

Hajhaj! Onsdag lilla onsdag. Började dagen med att ta sovmorgon, eller ja.. Jag vaknade kl sju, låg och rullade rummarna tills dom trassla ihop sig vid halv åtta. Gick sedan upp och körde morgongympa, eller neeej. Ljög lite där. Jag gick upp och duschade, kammade håret, sminka mig, klädde på mig, gjorde frukost, kollade på tv, blåste håret, plattade håret, gjorde "Hollywood"svängar i håret, spruta spray i håret, borstade tänderna, läste i boken, kollade tv, drog på mig jackan och drog sedan till Göteborgis. Så var det med det! Kom till skolan vid ca. 12.20 och for därifrån cirkus 14.45. Tog en fika med Malin och Yvonne och drog sedan hem igen. Det var min dag det. Men idag är det faktiskt någon annans dag, så skit samma vad jag har gjort! Idag fyller syster hela 19år, så grattis på dig, tant!

Nu: Tv. Hörshej!


Ständig värk gör en galen.

Hej där! Nästsista veckan är påbörjad och min dumma kropp vill inte. Är trött på att ha ont och värk ständigt. Igår när jag skulle läsa en bok (pocket) så kunde jag knappt hålla i boken efter ett tag för att min händer och fingrar började värka, tjurig som jag var fortsatte jag. Men tillslut pallade jag inte mer och var tvungen att sluta, trots att det var spännande och jag inte alls var trött! SUCK! Idag, nu sitter jag här och har ont i både ben, armar och ibland fingrarna. Va är detta?! Börjar tamme f*n undra om jag är 22 eller om jag är 88?
Hoppas det är bättre imorgon, annars får jag försöka göra mitt bästa på examensarbetet och som alltid är jag nöjd bara jag blir godkänd.

Nu blir det till att försöka hålla i boken och läsa några sidor. Så spännande! eller hemsk, vad säger man? Aja, boken heter iaf "3096 Dagar Natascha Kampusch"

Ha det bra!♥

Examensarbete

Hallå! Jag blir alltså bara sämre och sämre på att uppdatera, fy på mig! Aja, nytt år nu då som man ska lära sig. Helgen var lugn, lite bio och sådär och nyårsafton blev hemma i lägenheten. Till veckan är det nästsista veckan och då har vi examensarbete. Brudbukett+Smycke, budget på 500:-  ex. moms sedan får vi använda material som finns på skolan. Jag var ganska klar med vad jag skule göra för brudbukett och har skissat lite. Det blir en brudbukett inspirerad av norska Mette-Marits. Hard work work blir det till veckan. Spännande!

 
Inte den bästa bilden eller skiss överhuvudtaget, men det kommer bättre sen!


RSS 2.0