Dagarna kommer..

Dagarna går..

Hej allihopa! Hur mår ni? Jag mår iallafall bra:)
Redan måndagkväll, kändes som att det va nyss morgon. Men det är väl så när man har roligt, tiden går fortare.. Snart är det praktik också. Men innan de, så har vi två prov. Ett nästa vecka, "hållbarhet" men det känns som att man kan ganska så bra iallafall. Och veckan efter det är det Botaniska(latin)namn och även svenska namn på dem. Det däremot känns inte okej! Hur *** ska man kunna de? Kan ju inte ens uttala orden, så nu är det till att plugga plugga plugga som gäller.. Kan iallafall några ord, Sansevieria cylindrica (pinnlilja).. m.m. m.m. 

Så nu måste jag plugga.. Ha det bra så länge!


En av buketterna jag gjorde idag..

Bara för att..

Hajhajhaj, mitt namn är Emma Jonasson och ja e inte bitter! Typ någe sånt, bara för att..
Sitter iallafall på mitt rum nu, litet men charmigt. Ska snart börja plugga lite, men tänkte först skriva några rader här. Och nu har jag gjort det! Neej, men vet inte riktigt vad jag ska skriva faktiskt. Så det blir väl bara ett godnatt och så..

Sovgott nu! Kram

Ps. I påsk kanske man får besök av systeryster och kusin Pontus. Kulisch!


Äntligen!

Äntligen klar med tvätten, och har även hunnit städa lite. Funderar på att gå till affären, det är ju trotsallt finväder ute. Plus grader och sol, mys!

 Jag är suuuuper sugen på "Peace and love" i år och då menar jag SUPER sugen! Kings of leon kommer. Åhh han har så bra röst! Försöka tagga Nea på att åka? Haha.
Får se hur det går med den saken, håller tummarna;)

Nu ska jag ut i solen, Ha de!

Tvätt, tvätt och åter tvätt

Okej, så illa är det inte.. två tvättar bara.
Och just ja, Godmorgon gott folk. Själv är man pigg som en lärka, vad det nu är? Aja idag blir det städ och tvätt, min favoritsyssla.. Host* Om ändå mamma var här, bara och säga åt henne att tvätta höhö. Men men,
 någongång kanske man måste göra det själv, typ nu.. Tog ett tag innan jag förstod mig på tvättmaskinen här nere. Jag tog ju såklart den svåraste tvättmaskinen, 1,2,3.. Och vilken lucka är för sköljmedel? Vi körde på nr.3, så får hoppas på att det är rätt. Är inne på min andra tvätt nu iallafall, så om 40 minuter är den klar!

Skulle ha varit ner på affärn och köpt skurmedel, men vet inte om jag orkar? Bussarna går ju bara en gång i timmen och om jag har fattat rätt så när jag har kommit ner så har jag en halvtimme på mig att springa på affären, handla(försöka hitta det man ska ha, inte lätt på en ny affär), sen springa tillbaks till station.. Annars måste jag vänta ett bra tag. Men jao, jag vet ju inte riktigt om det är så med bussarna.. Dom kanske går så att när jag kommer ner, så åker den andra.. Så måste jag ändå vänta i en  timme? Hm vilket världsproblem! Kanske inte, skulle kanske börja fundera på något viktigare,typ ett riktigt världsproblem?


Aja ska fundera på de, så hörs vi senare gött fölk!
Hejsvejs!

Mästerkocken Emma

Men tjena, länge sen!
Idag har jag och Malin varit inne i Göteborg och kollat runt lite. Vi har letat överallt efter gardinkappor till vardagsrummet, men hitta ingen. Finns bara gardinlängder verkar det som, men men vi får leta vidare.
Köpte lite grejer hem iallafall, så nånting blev det idag:)
När vi kom hem från Göteborg så gick inte bussen förens 45 minuter senare, så vi bestämde oss för att gå hem istället. Skönt faktiskt!

Hemma har jag bara lagat mat och diskat lite, så nu sitter jag här och kollar på tv.
Imorgon blir det städ och tvättdag, inte det roligaste men det behövs. Malin köpte nytt duschdraperi, så nu kommer badrummet bli som nytt!

Ska fortsätta kolla på tv nu, så vi hörs nå! Ha det bra. Kram


Kinagryta blev det idag, måste ju passa på när man inte bor hemma och har en lite halvkräsen pappa. höhö

Godmorgon!

Sovit gott?
Det har jag iallafall!
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, ska iallafall ut. Orkar inte sitta i lägenheten en hel helg, så vi hittar nog på något roligt att göra.

Och om Ralf läser det här, så ska han vara stolt över mig nu. JAG gjorde kaffe imorse och gott blev det, inge kattpiss här inte, duktiga jag! Synd att det är så långt annars hade du kunnat fått kaffe. Höhö  (Brukar bara bli kattpiss när jag ska göra kaffe)

Men men, ska kila nu. Vi hörs!


Helg..

Hejhopp!
Äntligen kommit hem från skolan och affären och nu är det helg. Skönt att få sova ut lite.
Idag har vi bara haft färglära, olika kulörer och så har vi suttit och målat. Blandat färger m.m. bra kunskap för att kunna göra fina buketter.. Fick även veta att i påbyggnad så har vi chansen att få åka till England, håller tummarna för de!:)
Sjukt att en vecka redan har gått, känndes som att det var igår vi började.
Roligt och bra med den här utbildningen är att man ser verkligen vilka framsteg man göra, på bara sån här kort tid. Jag kommer ihåg i måndags när man stod där med kniven och skulle snitta och var jätte rädd att skära sig. Och nu kan man göra spiralen och snittar som aldrig förr.. Hur kul som helst! Tänk om ett år, då kommer man ju nästan vara ett proffs;) höhö
Och bra med klassen är att vi är en stor och härlig klass, men framförallt att det är blandade åldrar. Både unga, mellan och äldre. Det gillar jag!

Men men, man kanske ska vara lite morsk och laga lite mat?
Vi hörs senare! Tjing!

Kylig morgon

Halloj! Mår ni bra? Det gör iallafall jag, eller ja lite trött kanske.. Men annars så:-)
Och fy va kallt det var imorse ute. Tåget va sent så vi hoppa på bussen istället, så vi slapp sitta ute och frysa. Bara det att han fick inte upp värmen i bussen.. Kallt? Ja det var det, genomfrusen när man kom på skolan..
Idag har vi iallafall haft teori och gjort en symetrisk bordsdekoration. Det var faktiskt roligt att få göra nå annat än att bara att stå och göra buketter. Vi jobbade med en kruka, oasis (stickmassa, som man fäster blommorna i) och olika blommor.
Så nu tänkte jag visa dom två jag gjorde idag, en framifrån och en ovanifrån.

Nr.1:





Nr.2:





Så det är det här jag har gjort idag, och imorgon blir det färglära. Alltså ska vi inte hålla på med några blommor, så det blir inga flera blommbilder denna vecka:)

Men nu ska jag fortsätta plugga namn på växtkrukor, ha det så bra! kram

En vanlig dag.

Hej, tjena, hallå!
Har nyss kommit hem från skolan och är hur trött som helst. Vill bara lägga mig och sova, men då kommer jag inte kunna sova inatt säkert. Bööö! Och inte orkar jag laga någon mat heller, men de måste man väl också..
Aja, idag har vi gått igenom några latinska/svenska namn på krukväxter , som vi ska ha prov på om ett tag. Inte det lättaste kan jag säga, men aja någon gång fastnar det eller?
Sedan har vi haft genomgång om dokumentation och buketter (symmetriska buketter) och även fått träna på att göra luftiga buketter. Och ni fattar ingenting? kunde gissa på de..

Här kommer iallafall några bilder från dagen..


Bukett nr.1


Bukett nr.2


Bukett nr.3


Bukett nr.4


Bukett nr.5

Vilken var finast?

Från idag..

Hejhopp!
Här kommer lite bilder från idag..


Blommor i vår sal. Varuhantering, snittat och bladat alla blommor
och ställt dem i en vas med vatten.


Fick lära oss sprialteknik idag, passade på att göra en fin bukett..


Eller två...

Så nu har ni fått sett vad jag har gjort idag, nu ska jag plugga "hållbarhet" och börja plugga latinska/svenska namn(kan va bra att börja i tid).

Vi hörs imorn, sov gott!<3

En trött emma

Hej alla glada! själv är man bara trött och fick just nu hemlängtan efter att min moster just skickade en bild på min lilla kusin Oliver.. Men men..
Idag var det iallafall skola, andra dagen. Vi hade först lite teori, gick igenom massa man ska kunna för att sköta snittblommor. Sen fick vi gå ut och köra varuhantering (snitta och blada,ställa i vaser m.m.) och efter lunch var det dags för spiralteknik. Det gick faktiskt ganska bra, fick lite ont i tummen först men sen gick det över. Så det har varit en bra dag fast kallt som satan!

Nu ska jag börja plugga latinskanamn på blommor och hållbarhet..

Vi hörs,
kram emma!


Vill , helst nu..

Åhh jag vill att CSN ska komma nu så jag kan boka resa hem till v.9-11! Men troligtvis så kommer det på onsdag.. Men, varför inte nu? Eller ett till förslag, jag kan få det.. NU!

Aja, nu sitter vi här och kollar på familjen annorlunda och bara degar. Imorn blir det nya äventyr, och en ny dag på skolan. Hoppas på nå intressant och roligt!:)

Vi hörs senare, eller imorn. Godnatt isånnafall.

Vilsen norrlänning

Hejsan hoppsan!
Idag var det första skoldagen. Och det kanske hade kunnat gått bättre... Allting börja med att varken jag eller Malin sov någonting inatt nästan, så vi vaknade och var som yra höns.. Iallafall så for vi in till Göteborg, satte oss och väntade på bussen som skulle gå ungefär 30 minuter senare. Vi sätter oss på bussen (buss 63, som dem sa till oss), vi åker förbi Ullevi, Liseberg m.m. (har ingen tanke på att vi åker åt fel håll) Men så kollar Malin på bussens infokarta(vad de nu heter) och upptäcker att vi åker åt helt fel håll och att den bussen vi skulle ha åkt på var den sista, DEN SISTA! -Nej va är dettta?! tänker vi.. Vi ringer till Paula som sitter på skolan i Stenungsund och berättar vad som har hänt och att vi kommer nog komma försent (hade inget nummer till våran lärare), efter ett tag så ringer ?nån? upp och säger att vi måste gå.. Hon förklarar vägen och vi tar en karta (från svenska kyrkan, av alla), så en halvtimme försenad ungefär kommer vi dit. Linda våran lärare möter upp oss i hallen och vi får gå in i teorisalen, där alla redan satt och som redan hade presenterat sig för varandra.. SÅÅÅÅ typiskt, och SÅÅ pinsamt att komma försent första dagen...
Aja det gick iallafall bra och vi presentera oss och sen visade dom runt oss på skolan och gick igenom lite. Sista vi fick göra var att prova göra en bukett, ooch det gick finfint! Kort dag, men händelserik.


Jag har nyss kommit hem och sitter nu framför datorn och kollar på biljett hem. Har praktik v.9-11 och funderar på att åka hem då. (Saknar Härjedalen lite) Så vi får se då, men jag tror det blir så iallafall.


Gjorde idag, inte lika fin som den var innan jag slog in den. Men den duger..


Nu ska jag sätta mig i soffan och ta det lugnt!

Hörshej<3

Jag längtar..

Jag älskar vintern, för er som inte vet. Jag är en vintermänniska, men då ska det vara en norrländsk vinter. Så tro det eller ej, jag längtar tills våren är här! Fatta vad mysigt det kommer vara här då?! Vintern här nere suger snabel, så nu förstår jag varför alla hatar vintern här nere. Det hade jag också gjort om jag vore en sörlänning!

Så tummen upp för vår/sommar här nere;)

Körsbärsblomma, bland de finaste blommorna (näst efter rosor då.) Nästa tatuering kanske?;)

Puss på er!


Söndag

God morgon!
Pigga och glada? Inte jag, eller är iallafall trött som en gnu..

Kanske ska berätta vad jag gjorde igår, va så trött när jag kom hem så orkade inte skriva..
Vid två tiden igår åkte vi iallafall in till Göteborg, gick i affärer och jag hittade en tunika/tröja vad de nu är?, Sedan satte vi oss och åt paj på något ställe, jag tog en kycklingpaj. Mumsigt värre! Efter det fortsatte vi att gå i lite affärer och kollade på några som stog och sjöng.. Kl 17.45 skulle vi hämta ut biljetterna, så det var bara och försöka hitta dit (inte så svårt faktiskt). Köpte oss lite popcorn (ett måste på bio) och dricka och ställde oss i kö.
Halv sju var det dags för filmen "the green hornet" 3D. Första gången jag såg 3D och fränt var det! Filmen var jätte rolig, bara att jag blev lite trött på slutet.... Efter filmen åkte vi hem och jag tror nog båda somnade ganska så snabbt hehe

Idag vet jag faktiskt itne vad jag ska göra? Ta det lugnt, för imorgon börjar skolan. wiho

Frukostdags, vi hörs senare! tjingtjong

Lördag 22 Januari..

Godmorning alla där ute!
Vaknade för en stund sen, har redan hunnit duscha, kamma håret (vågat det, inte locka), satt på mig kläder (har ej kollat att dom sitter som dom ska, men men) ätit en macka eller två, diskat.. hm ja, ni kanske inte vill veta allt i detalj, tänker ju liksom inte skriva att jag har diskat ett glas, en smörkniv, en vass kniv, osthyvel.. Hm nej ganska onödigt! Dryg? Ja det har ni nog redan märkt..

Men men, idag ska jag iallafall in till Göteborg och kika.. Har ju liksom aldrig varit där. Spännande du!

Skriver senare, Hajhaj!

Ps. Håll tummarna att vi INTE går vilse idag. Ds

Filmkväll

Halloj!
Ikväll blev det bara att sitta i soffan och dricka the (jordgubb/grädde=mums!) och kolla på film.. Mysfaktor!
Nå annat orka vi inte med, inte konstigt heller efter vårat äventyr tidigare idag haha


Nyckeln till frihet

Den här filmen blev det, mycket bra film!
Nu ska jag fixa lite, sen blir det nog bums i säng.

Vi hörs imorn! GodNatt


Vilse i pannkakan...

Tjenahopp!
Dagen bjöd med massa äventyr, eller ja ni ska få höra den riktiga historien..
Malin och jag beslöt oss för att fösöka hitta till centrum i Stenungsund till fots.. Ditvägen gick väl bra? Kanske lite omväg, vi följde stora vägen.. Väl där så gick vi och kolla på lindex och cubus. Sen var vi klar och bestämde oss för att gå hem, vi valde att gå åt andra hållet och försökte ta en genväg uppför. Det kan ju liksom inte vara så långt om man går åt det hållet.. Hm, ja dom gör ju inte raka vägar och speciellt inte raka vägen hem.. Efter många backar, svängar, genvägar (som visar sig vara omvägar), och funderingar på " vart fan är vi???" så hitta vi äntligen till vår lägenhet. Fy satan va skönt det var att komma hem, man blev ju lite halvkall efter några timmar? ute (hur länge vet jag inte, men kändes som en evighet).

Så nu sitter jag här i soffan under en filt, datorn i knäet och kollar på tv. Värme! mums just nu!

Så ett tips, gå samma väg som innan om du är ny på stället.. eller ta en buss!

Kramar Emma




Från igår..

Hej igen.

Tänkte bjuda på två bilder från igår när mamma, jag och syster åkte över "Tjörnbron" här i Stenungsund.




Tjörnbron


På bron, man kan ju inte klaga på utsikten precis...

Ska nog gå över bron någongång så att jag får bättre bilder.
Och bilder på lägenhetn ska jag fixa, så ni får se hur Miss Emma bor;)

See ya!

God mörning

Hej Alla glada!

Vaknade vid halv 8-8 och kunde inte somna om, så jag klev upp och gjorde iordning mig, kollade på timeout och sen gick jag och åt lite frukost. Malin sover? fortfarande, så jag sitter här själv nu..
 Vad jag ska göra idag vet jag inte riktigt, blir säkert ut och kika lite. Vi blev rätt rastlösa igår av att bara sitta inne, och när vi väl hade kommit på de så var det mörkt ute.. Inte bra, speciellt inte när man är ny på stället och inte vet någonting. Så vi stanna inne och kollade på tv istället.

Men men, skriver senare om vad som kommer att hända.

Hörs!

Tröttmössa

Jag är trött, så trött att jag nästan håller på och somnar vid datorn.. INTE bra!
Ska lägga mig i sängen (tänkte ta bild, men vet inte hur man gör.. Emma+datorer=inte bra).

Sov så gott och dröm om mig, höhöhö

Kramar

Skype?

Sitter nu här och försöker mig på Skype, men det går inge bra. Det ska vara mikrofon i datan, men jag hörs inte.. Nån som vet hur man gör?

Vill ju kunna prata med moster och lilla Oliver!

Hörshej.

Gomorgon/förmiddag

Sitter nu själv i lägenheten, My roomie är ute och kollar runt lite med sina föräldrar.
Syster och mamma har just åkt, tråkigt..

Morgonen börja med att jag klev upp vid 8 tiden och satt och drack kaffe med mamma och prata lite, sedan gjorde vi frukost och åkte iväg till affärn för att handla lite till.. Måste ju passa på när mamma är här med plånboken höhö. Åkte sen över bron för att kolla lite och gu va mysigt det är!

Så nu sitter jag här själv, vet inte vad jag ska göra.. Vågar man gå ut o kolla stället? Nej gör det senare kanske, vill ju liksom inte gå vilse (typiskt emma).. Så det får bli att lyssna på musik och kanske laga mat som jag kan frysa ner? Smartdrag Emma!

// Jag bor med två stycken till, Malin heter ena och kommer också från Härjedalen sen den andra vet jag inte riktigt än, hon ha inte kommit än//

Nej kanske ska göra lite nytta, vi hörs senare!
Kram

Stenungsund, mitt nya hem..

Framme nu (har varit de sen 3 tiden..). Sitter i lägenheten och håller på o somnar framför datorn, känns att man har varit uppe sedan 4 imorse.

När vi kom fram hit så åkte vi på skolan för att hämta nyckeln, sedan visade en oss till lägenheten där jag även fick reda på att det var en till från Härjedalen som ska bo i lägenheten, SKÖNT!.
 Väl där var det bara att börja packa upp och göra iordning (tar resten imorn..). När vi var klar med de så åkte vi på Willys för att handla massa mat och sånt, sedan tog vi en liten svängom för att se oss runt. Såg inte så himla mycket för att det var mörkt ute, men men..

Nu ska jag lägga mig, tröttast!

Sov gott, kramar!

Påväg..

Godmorgon!
Nu sitter jag i bilen påväg ner till Stenungsund...
 Trött? Javisst!


Sakna...

Inte långt kvar nu, ska snart försöka sova..

Träffade Hanna och Emilie förut, tog en promis med Emilies hundar (miniminiformat) till Ica och Kondis, sedan gick vi hem till Hanna och fika. Sedan åkte jag hem för att äta och träffa min moster, Thomas och världens bästa kusin Oliver..

Just nu sitter jag här och nästan grinar.. Kommer sakna Oliver så otroligt mycke, hur ska jag klara mig utan han? Jag som är van att träffa och leka med han flera gånger i veckan.. Buhu!:/
Men men fick världens goaste kram och puss av honom.<3




Bild tagen av: Malin eller Thomas?

Nu blir det sovdags, GodNatt!



Drar ut..

Nu drar jag på Sveg för att träffa Hanna och Emilie, kanske tar en fika eller något?

Kram Emma


Last Day..

Hejhopp!

Idag är det sista dagen i Härjedalen och Guuu va jag kommer att sakna detta ställe.
Jag ska väl bara säga hejdå till familj och vänner, (får se hur mycke jag hinner) och bara ta det lugnt. För imorgon kl halv fem-fem på morgonen drar kosan mot Stenungsund med mor och syster.




Skotertur på Svegssjön för ungefär ett år sedan.

Det här är en av sakerna jag kommer att sakna. Att köra skoter och vintern här uppe.
Men men nu ska jag äta frukost, vi ses senare!

Kram Emma

Ingen flytt människa precis...

Jag har flyttat en gång tidigare i mitt liv och det var för fem år sedan? Jag bodde alltså 16,5 år på ett och samma ställe. Så jag är inte van med allt vad flytt har med att göra. USCH för att packa och USCH för att bära allt sen...

Tummen ner för att packa!

Nystart..

Jag har nu startat en ny blogg, har försökt förut men lessnat ganska fort...
Men nu ska jag åter igen försöka och denna gång hoppas jag att jag inte lessnar lika fort..

Förutom nystartad blogg så blir det nu en nystart i mitt liv också, jag ska nämligen lämna boet och flytta från Sveg/Härjedalen till Stenungsund där jag ska bo i ett år och utbilda mig till florist (skolan ligger i Göteborg).
Så nu ska ni får följa med mig från flytten till skolan och vad som kommer hända under detta år.

Hoppas ni kommer att gilla det!

Kram Emma

Hej!

Här ska ni följa med mig på en stor resa. :)

RSS 2.0