Frank, du gör min dag!

Hallå hallå! Såg attt en jag hade fått en kommentar "Vad roligt att du gillar Frank och våra reklamfilmer. På http://www.youtube.com/tele2 kan du se nya filmer, kommentera och titta på dina favoriter så många gånger du vill." Och självklart gör jag ju det! Frank Frank Frank... Utan dig så skulle ju reklamerna vara tråkiga!

Vissa släpper sig andra kastar vitpeppar.

Hej där! Jag vet, jag är inte helt awesome på att blogga när jag är hemma i Härliga Härjedalen. Har ju ett liv jag också och speciellt här hemma. I helgen har jag bara varit med nära och kära. Och oj va rolig Oliver har blivit. Helt galen! Jag gillart! Fast kanske inte när han satte sig på mitt ansikte och släppte sig.. Mmm mysigt Ollebolle. Igår kasta även min morbror Ralf vitpeppar i ansiktet på mig och fyfan va det brändes (jag kastade ju bara skum..)!! Nu är kriget igång, passa dig Rafferaffsett!

 Första praktikdagen gick iaf bra, vi har börjat på och göra det lite juligt för på söndag är det ju första advent och julskylltning! Men vart är snön?!

Nu må jag dra, hörs hej!

Vissa släpper sig andra kastar vitpeppar.

Hej där! Jag vet, jag är inte helt awesome på att blogga när jag är hemma i Härliga Härjedalen. Har ju ett liv jag också och speciellt här hemma. I helgen har jag bara varit med nära och kära. Och oj va rolig Oliver har blivit. Helt galen! Jag gillart! Fast kanske inte när han satte sig på mitt ansikte och släppte sig.. Mmm mysigt Ollebolle. Igår kasta även min morbror Ralf vitpeppar i ansiktet på mig och fyfan va det brändes (jag kastade ju bara skum..)!! Nu är kriget igång, passa dig Rafferaffsett!

 Första praktikdagen gick iaf bra, vi har börjat på och göra det lite juligt för på söndag är det ju första advent och julskylltning! Men vart är snön?!

Nu må jag dra, hörs hej!

Snart så!

Imorgon, då ni! Då bär det av till det dära stället alla coola kommer ifrån. Nämligen Härliga Härjedalen. Hem till Sveg!


Projekt: Jul på Liseberg

"Jul på Liseberg"- projekt. Efter att ha limmat med en limpistol ett ex antal hundra barkbitar och stenar, trötta kroppar, massa brända fingrar och ett ex antal svordomar så är vi nu färdig med våra ca 180cm höga pepparkakor och tomtar. Och imorgon bär det av till Liseberg för att sätta upp allt. Oss hittar ni vid "Kållerado" på baksidan och ett lite annorlunda arbete från några i klassen hittar ni uppe i designtornet (Atmosfear).
Så ni som kan, passa på att gå på Liseberg någon dag. Tänk va mysigt med alla 900 granar och 5miljoner lampor som dom har satt upp över hela Liseberg. Mysigt!

Bilder kommer när allt är färdigt och invigningen har varit!


Min kusin, Oliver.

Hej. Ny veckisch! En bra vecka, ovanligt bra. För på fredag får jag åka hem!
Idag har jag pratat med min älskade lilla mupp till kusin i telefon. Han heter Oliver Lund. Han är två hela år och jag minns första gången jag såg honom. Samma dag som dom kom hem från bb, vi kunde ju liksom inte vänta längre för Oliver var efterlängtad! Och där var han, en liten sketen sak som jag knappt vågade att hålla i. Tänk om han skulle gå sönder?! Han var väl så där liten i ungefär en månad, sen var han inte så liten längre. En go och rund unge som jag lärde beatboxa till slut. Nu två år senare, så kan han gå, springa, slåss, kramas, dansa, säga Haj (hej) i telefonen och Emma på ett så underbart sätt som bara han kan! Till helgen syns vi skitunge och jag ska allt komma på något fränt jag ska lära dig!♥


Avslutar dagen med...

En meningslös dag, har inte gjort någonting vettigt (förutom att tvätta). Eller rättare sagt, jag har inte gjort nånting på hela helgen. Jag har varit så himla trött att jag har sovit hela tiden, varför är jag trött jämt och ständigt för?!  Jag är trött på att vara trött! Igår erbjöd sig till och med Malin att köpa smör åt mig när hon ändå skulle ner och handla för jag orkade verkligen inte göra nånting och absolut inte vara bland massa folk.. Det tackar man för! 

Ett bra slut på denna dag blir att sitta under en filt med tända ljus, en kopp Te, macka och filmen "Nyckeln till frihet" . Snacka om myspys du!
Imorgon börjar vi med "Jul på Liseberg", hard work work!


"Nyckeln till frihet".. En mycket bra film!

Ha en fortsatt bra kväll!♥

Farsdag

Hejhej! Farsdag idag och man får väl säga ett stort grattis på farsdag pappa!♥

Och eftersom du älskar norgehistorier så tänkte jag att du kunde få en här!

-Vet du varför norrmännen kryper på golvet när dem är på apoteket?
-Nej?
-För att dem inte ska väcka sömntabletterna..

Jag tar en till, det är ju ganska så roligt!

-Vet ni varför norrmännen har hål i paraplyerna?
-Nej?
-För att dem ska se när det slutar regna..

Och mer historier hittar du här!
http://norgehistorier.se/

Ha en bra dag!

Tips på en underbar sida och juklappar till mig!

Babette tipsade mig om en sida som en bekant till henne driver. Hon tyckte att den sidan passade mig och ja hon hade rätt! Jag älskar den! Det är en sida med retro present & inredningsartiklar, 40-70-tal! Åh va jag älskar sånt! Jag måste tamme tusan köpa mig ett hus snart, jag har ju ritat upp en bild i skallen på hur varje rum kommer att se ut snart. haha Och har även kommit på att om jag hittar en kille så måste han antingen gilla 50-tal eller att han är en sån som inte bry sig alls om inredning, en som bara säger ja! haha!
Men gå gärna in på denna sida: http://www.rabauke.se/

Och om ni inte kommer på vad ni ska köpa till mig i julklapp, så kan jag ju tipsa er om lite saker från denna sida;)


Hyllremsor, åh jag älskar dem med körsbär!  (Och om ni köper dem till mig, köp två! Bra att ha extra you know)
Och nu råkade jag ringa syrran och säga att jag vill ha dem av henne i julklapp..



Ja jag vet, konstig julklapp.. En toaskylt kanske inte är det första man önskar sig, men jag tycker om dem här gamla skyltarna!


Kökshandduk "margareta"


Kortlek "movie"

Finns mycket mera fint som jag självklart vill ha och ni kanske märker att jag inte alls bryr mig om dyra teknikprylar till julklapp (och annars också), så som en iphone m.m. m.m. Små detaljer gör mig superglad! Tanken som räknas, eller hur? Men en sak är viktigt, snyggt paket-snyggt inslaget! Ett måste! haha

Fast ja, finns ju en (flera) sak som är dyrare och kanske inte det man önskar sig i julklapp och absolut inte när man inte har ett hus! Men vafan, kärlek vid första ögonkastet. Jag är kär! Kär i en spis/ugn/fläkt/mikro, serien "dåtid" på Ikea..Och självklart med färgen "off-white"!


Varmluftsugn

Mikrovågsugn

DÅTID HW400 Fläktkåpa, off-white 			                         Bredd: 59.9 cm Djup: 51.5 cm
Fläkt

Allt detta plus ett sånt här snyggt retro kyl/frys! Kanske bryta av off-white med ett mintgrönt kyl/frys? och en massa snygga köksmaskiner  Mums!


"SMEG" (inte från Ikea)

Planet earth

Hejsvejs! Har lyckats  sovit ut någon timme. Eller nej, kanske inte. Råkade vara uppe och prata med en vän till sent in på natta.. Morgonen började med frukost och en av filmerna Planet earth, "Shallow seas, Seasonal forests, Ocean deep" (går även som en serie) Alltså om havet och alla dessa konstigheter. Tycker faktiskt om dessa filmer, hur grymt bra bilder som helst och spännande att få se alla konstiga varelser som finns på denna jord. Jag gillart!
 


Nu tänker jag börja packa lite,(kan inte låta bli!) sen ska jag försöka orka mej ner på torget eller bara till affärn. Vi får se! Ha en bra lördag alla glada!

Torsdag

Hallå! Torsdag åter igen och här sitter jag med datan i knäet och Justin Bieber på tv:n. Och helt ärligt så är det inte självmant att man sitter och kollar på honom. Han bara dök upp och jag orka inte byta... Men nu äre bytt, Halv åtta hos mig är ju ett självklart val! Och snart är det nog reklam också. Det är nog bara jag i hela världen som sitter och asgarvar för mig själv när det är reklam.. Vissa är ju helt enkelt så himla roliga! Typ tele2, Frank the sheep. "Well, who speak swedish anyway?! He he" Haha skrattar lika mycket varje gång! Jag har nog helt enkelt dålig humor..
Föresten, idag började vi på med planering av "Jul på Liseberg" och hann även med att göra lite av konstruktionen. Och jag och min grupp ska göra pepperkaksgubbe och gumma. Mer säger jag inte..

Nu ska jag kika på lite bröllopsbilder, få lite inspiritation. Fick upp en bild i hjärnan på hur jag kanske ska göra mitt brudarbete som vi har i slutet av denna termin. Lite tidigt redan, men gött och vara ute i tid ändå;)
Jag lovar att jag kan hinna ändra mig tio gånger om. höhö
Ha de gött, så hörs vi!Kram

Vrida tillbaks tiden, om det så bara var för en dag...

Hejsvejs! Allt bra? Med mig är det väl bra. Eller ja, jag blev lite halv ledsen när jag pratade med pappa igår och frågade hur det var med farmor och han säger att det inte är så bra och att hon är helt borta.

Och det får mig att vilja vrida tillbaka tiden, då jag var morfars flicka och han satt där i sitt hörn i köket och frågade om man skulle ha sig en snyting och sen flinade han. När man längtade tills man skulle åka upp till Ljusnedal och bo i stuga med moster och familjen och bara umgås med mormor och morfar.
När man bodde i Glissjöberg och kunde cykla dem fyra kilometrarna till farmor för att hälsa på och få sig lite fika. 
Eller när jag och Jens var bästa vänner och bodde på samma gård. När Jens fyllde år och han och jag tog våra pappersmuggar med Tarzan på, fyllda med saft  och snodde med oss lite fikabröd och sprang över till andra sidan vägen, till ladan som vi egentligen inte fick vara vid för en tant och satte oss där o fikade och hade det roligt.
Eller när jag var kung över Glissjöberg, ledarn i gänget. När jag, Nea, Christoffer, Kim och syrran spelade brännboll och jag självklart valde Christoffer för att jag visste att jag skulle vinna då.
 När brorsan kastade mig i soffkanten så att jag fick ett blåöga och inte ville gå till skolan för att jag skämdes och tyckte att jag var ful. Och när brorsan och Jimmy byggde en lådbil som vi sedan åkte runt i på byn.
 När jag var med i en sparktävling och jag vann ett stort påskägg. När Micke hade en eldriven Jeep som vi puttrade runt i.
 När jag trodde att 50-lappen var lika mycket värd som 500:- och trodde att USA var en stor stad. När jag hade min lilla vit/rosa cykel och skulle vara frän och cykla i en jätte djup vattenpöl som hade bildats vid "genvägen" vid vårat hus och jag bara kommer till hälften av vattenpölen och sedan tappar farten, tippar och ramlar i.
När Micko, våran gamla hund smiter och vi självklart hittar honom fyra km bort sittandes på farmors trapp. Eller den gången jag ska rida på en stor fet häst vid namn Lotta, utan sadel, i spagat och sedan glider av, slår i marken och tappar andan. Och den gången jag ska springa till Nea och genar över ängen och kommer åt stängslet så att jag får världens stöt , knäna slår ihop och jag ramlar ner på marken och undrar vad fan det var som precis hände.
 När brorsan fick pappas gamla bil och han låter mig provköra den, jag trycker full gas, brorsan springer efter och skriker "BROMSA!", jag tvärbromsar och brorsan springer rakt in i bildörren som jag hade öppen ifall något skulle gå fel.
 Eller den gången då min kusin och brorsa ska smälla ett smatterband och självklart lägger det i torrt gräs så att hela gräsplätten börjar brinna och pappa får stå där med en klen liten slang och försöka att släcka elden. Eller alla dom gångerna pappa har kommit med den där förbannade kameran och jag har stått och surat i ett hörn för att jag inte ville vad med på film.
Allt detta plus mycket mera får mig att vilja bli liten igen. Men jag är tacksam för allt jag har fått varit med om och vilken bra familj, släkt och vänner jag har! Och nu är det bara att blicka framåt, för vem vet... jag kanske blir kung över Glissjöberg en gång till;)

Farmor<3

Smygreklam

Hej igen.
I detta inlägg så tänkte jag köra lite smygreklam. Smygreklamen är åt några tjejer som går gymnasiet i Sveg och precis har startat upp ett UF-företag där dem kommer att göra lite olika kransar, dekorationer m.m.
Deras rådgivare är ingen mindre än underbara Helena HagbergFloristen i Sveg, som jag har praktik hos och jag har även erbjudit mig att hjälpa och tipsa om lite saker och efter skolan så kan jag ställa upp och hjälpa och puscha på dem ännu mera!



Så gå gärna in på deras blogg, DecoUF.blogg.se
eller gilla deras facebooksida, DecoUF
eller helt enkelt, KÖP!

Trött tjej och en massa babbel.

Hallå! Denna vecka har vi lite olika saker att göra, t ex. exponering, stilhistoria, sista latinprovet och planering inför Liseberg nästa vecka...
Idag och igår har vi haft exponering och fick dela in oss två och två. Therese och jag som alltid. Det gick bra tycker jag, finfina arbeten överallt! Tänkte ladda upp lite bilder på dem olika exponeringarna, men är för trött för att ens tänka på saken (igår var jag för trött för att ens skriva, jag börjar bli gammal!).. Så det får bli en annan gång!

Men kan bjussa på en bild som redan finns på datan. En bild från i lördags och snowboardtävlingen.
Eller nej, jag bara skämta. Datan vill ju så klart inte!


Och på tal om något annat. Hon som rabblade upp på nyheterna nu klockan 19 på tv4, hon var inte så snyggt klädd. Knallrosa kavaj och knallblå tröja/t-shirt under. Rynka på ansiktet och kollade bort, inte snyggt alltså!

Nu blir det plugga, plugga och åter plugga... Eller nej, plugga, fb, sova. Mmh! så blir det! Hörshej!

Helt underbart!

Hej där! Har just tvättat klart, så nu sitter jag här och tänker på gårdagen. Helt underbart jäkla awesooooome! Åh vad jag älskar sånt där, såna dära "extreme" sporter! Skoter, cross, snowboard, skateboard m.m. m.m.... Ni fattar vad jag menar! Jag älskar att bara stå och kolla på sånt, antingen när dem kör bana eller när dem kör freestyle. (Och ja, jag är helt galen i att köra skoter.. Funderar på att bli stormrik och bara puttra runt på en skoter hela dagarna..) 
Igår var det Gothenburg rail battle, snowboard. Petter avslutade kvällen med att uppträda, och jag som inte lyssnar på sån musik.. Men vad ska man säga? Han är grym! Andra gången jag såg honom nu, och man blir ju lite småkär sisådär.. Och allt det där igår (Ramundberget var även där och visa upp sig), fick mig att längta hem till fjällen och  längta tills "afterski 1000"! Borta bra, men fan hemma bäst! Ursäkta ordspråket...

Och självklart så vill den inte ta upp mina bilder. Sug snabel dumma blogg!

Gothenburg rail battle 2011

Hejhopp, snart drar jag och Malin iväg till Gbg och möter upp Micke där. För ikväll ska vi på Gothenburg rail battle, och Petter spelar. Vi hörs!


Blommor, brud och konst..


Engelsk klasen (två tekniker. Fram och undersidan.


Engelsk klase (två tekniker) Undersidan, trådkonstruiktionen.


Tavla med levande blommor




Jul jul strålande jul. Men vart är snön?

Tjaotjao!  Nu är det helg! Wieho!
Denna dag har vi inte gjort så mycket alls på skolan, jag körde lite kalligrafi innan städningen och brunchen. Efter det så drog vi alla till Liseberg där vi skulle kolla på våra två platser som vi ska dekorera snart(v.46). Spännande spännande! Och oj vad dem håller på att fixa till där inne på Liseberg nu inför "jul på Liseberg". Julkänslor på hög nivå, bara snön som fattas! Och oj vad mysigt det kommer att bli när allt är klart! Öppningen sker fredag 18 november (vid 16 tiden?), men redan på torsdagen så är det V.I.P gäster som får en förhandstitt. Så dem som kan ska absolut gå dit någon dag när ni kan.
Efter vi hade varit på Liseberg så gick jag och Malin runt lite på stan. Och Lagerhaus och Buttericks fick så för massa skojsiga julklappar till dom på Sandvägen;)  Jag längtar till jul nu!

Nu blir det tv och sedan sova. Är helt slut! Ha en underbar fredag gött fölk!:)

Lite bloggar sisådär

Tänkte tipsa lite bloggar. Eller ja, bloggar som jag läser lite då och då. Typ nu, nu när jag inte orkar plugga och har suttit på facebook 1 minut för länge. Eller när man är nere och vill bli glad. Eller varför inte läsa dem när man sitter på dasset? Dassbloggar ist för dassboken. En ny hit kanske?! Eller nej, ingen bra idé. Det är bloggar som mina vänner har helt enkelt, inga kissies:ar här int! Men Kissie kanske passar på dasset? Vad vet jag?

Först ut kommer min fina vän Ida Ekelund. Stockholmaren som flyttade till Stor Sveg i 7 eller 8 på högstadiet och som dess har varit en väldigt bra vän till mig. Men nu bor jag i Götet och hon har flyttat tillbaks till City, så vi träffas inte så ofta. Och därför är det helgrymt med bloggar och facebook, man har koll! Hon är saknad!
http://iidaekelund.blogg.se/

Sedan har vi vår Therese den allsmäktige som jag har gått med nu både i grunden och i påbyggnad. En tjej som är(tro det eller ej) väldigt mycket mera grov i munnen än mig och som säger klockan hel ist för prick i... Men som man bara måste supergilla! Hon är grym! Hennes lilla hund också. Sessan, Sessan den allsmäktige.
http://thereseregelbom.blogg.se/

Efter Therese så kommer vår alldeles egna skåning från grundklassen. Paulina Friberg. En tjej som skrattar och verkar ha roligt jämt. Sånt gillar jag. Hon tycker/tyckte? om Veronica Maggio (tyvärr inte jag) och varje gång hon kommer på radio så tänker man på Paulina, Paoooow, skåningen. Efter grunden så fick hon för sig att flytta tillbaka till Skåneland igen. Tråkigt men sant, så nu får man följa henne här ist!
http://Plina.devote.se

Och slutligen har vi Emma Jonasson. En hel grym tjej helt enkelt.
http://rockofroses.blogg.se   Nämen ojsanhoppsan, det var visst jag!


Och där orkar jag inte skriva mera! Och om ni inte blev med denna gång, så lugn bara lugn... Ni kommer att få vara med, nångång senare. Not today bara!..
Ont i huvudet och trött, dags att sova! Hajsvajs!

En saknad vän

Tjingtjing! Torsdagkväll redan och jag sitter och försöker plugga lite men det är ju så förbannat tråkigt, så nu ligger boken och häftet bredvid mig och jag längtar tills nästa vecka då sista latinprovet är! Gu så gött!
Idag har vi haft marknadsföring hela dagen och även haft redovisning på vår affärsplan-budget m.m. som vi har gjort i grupper.. Jag och min grupp körde på min affärsidé som jag förhoppningsvis kan starta i framtiden! Och redovisningen gick väl bra? Jag fick iaf Martin (läraren) att ge upp. Jag är ju som lite (mycket) envis och jag ger mig inte i första taget;) Så 1-0 till mig!

Påväg hem efter skolan, när jag stod och väntade på bussen upp till lägenheten så åkte en röd bubbla förbi (nyare modellen, om ni förstår vilken jag menar?)..
 Iaf så fick den mig att börja sakna min vän Bullen som hade precis en sån bil och som det stod "Bullen" på framrutan. Tänk att hela (ca) 3 år och 7 månader har gått sedan du gick bort! Kommer aldrig glömma dina samtal man fick när du körde lastbil och var uttråkad. Och när du spelade massa dåliga låtar (typ Boten Anna) för mig som du visste att jag inte tyckte om och när du skratta rakt ut för att du tyckte det var så roligt. Och ist för att säga "hej" när du ringde så tutade du alltid med lastbilstutan och varje gång du tutade under samtalet visste man att du såg en snygg tjej efter vägen... Du är saknad min vän!♥

Engelskklase, två tekniker.

Hej där! Allt bra? Med mig är det fint, trött som vanligt men va gör de!:) Skola som vanligt och idag har vi gjort en engelskklase med två tekniker. Tror det bara var jag som tyckte det var lite småroligt faktiskt? Men aja, jag tycker om riktigt hantverk och tycker att svenska florister ska bli lite mer som dem norska floristerna och bli bättre på att använda mer teknik och hantverksarbeten i t ex. brudbuketterna!  Jag tycker iallafall om både den här klasen och även den tejpade runda brud/näbbuketterna.

Har försökt att ladda upp bilder, men den börjar vägra igen! Varför börjar den jämt vägra när jag har fina arbeten att visa?!

Nu: "Halv åtta hos mig" Hörshej!

En liten bild från igår


Transparent dekoration

Mer bilder kommer..

RSS 2.0