Myshelg med Kusin

Hejhopp!
Ny vecka och den här veckan börjar jag min praktik.. Ska bli roligt, då jag trivs jättebra med Helena!

Helgen har spenderats med min lilla kusin Oliver som sov över här från lör-sön. Vi har ätit på knuten, lekt och gjort figurer med ballonger, tagit på studentmössan och dansat, varit med grannarna, ätit godis och massa gott, försökt kolla på film och varit med vår andra kusin Pontus och min syster Josefin. På söndagen kl 6 på morgonen blev jag och Pontus väckt av lilla Oliver som låg och kolla på oss och sjöng som aldrig förr.
En härlig helg alltså!

Nu ska jag snart dra mig neråt på byn med paraply och cykel. Vi får se hur det går, hejhej!

Mysiga färger i en brudbukett

Hejhopp. Tejpad brudbukett har vi gjort idag, mycket roligt! Ska jag gifta mig någongång  i framtiden så skulle jag nog ta en tejpad. Okej att dem är dyra (tror dem kunde ligga på mellan 2500-3000:-, men kommer inte riktigt ihåg vad hon sa), men dem blir så mycket finare! Och handtaget! Mums!
Jag fick ta orange rosor och blev lite sådär glad. Eftersom jag vill ha vita, men dem var för stora.. Men nu ångrar jag mig inte!! Jag är glad att jag fick orange rosor. Till det orangea rosorna använde jag mörkröda elegansnejlikor, brungula kryss och orangeröda crocosmia. Till undersidan använde jag några brunröda blad och lite grön plumosa.Handtaget blev i en naturligt brunt "garn" (tråd). Och jag blev hur nöjd som helst med min!


Tejpad brudbukett


 Uuuunderbar eller hur?

Så nu blir det till att packa ner datan i resväskan, för imorgon tar jag med mig brudbukett och mitt pick och pack och drar hemåt Sveg för att ha praktik i 3 veckor. Så vi hörs! Ha det! Kramar

En bra dag, är en bra dag.

Tjing! Allt bra? Med mig är det finfint! Har bara fått positiva bedömningar av läraren idag. Det känns bra!!
"Du har hittat din stil, du är duktig på det här"

Jag körde iaf på med formallinjär idag, en stil jag tycker mycket om har jag märkt.


30% formallinjär, 70% dekorativt.


30% formallinjär, 70% dekorativt.

Läsa bok står på schemat, hörshej!

Fräck och rolig stilart i all ära!

Tjänatjäna! Blåsigt värre idag, men än står jag kvar med båda fötterna på jorden. Tåget hem var inställd idag (eller för en stund), bara för att ett träd fick för sig att blåsa omkull och lägga sig raklång över rälsen. Så kom ungefär en timme senare än vanligt hem. Men men, tur att man inte har några läxor. Så nu sitter jag här och funderar på att börja läsa en bok. Har ju börjat på en, men som vanligt tröttnar jag och slutar läsa. Så nu ska jag göra ett nytt försök med en annan bok. Samma visa denna gång? Vi får se!

Idag på skolan har jag återhämtat det jag har missat. En formallinjär kransdekoration 100%, sen fylla på med 30% dekorativt. 70/30.
Sedan gjorde jag samma fast en bordsdekoration. Hur kul som helst, jag tycker nog om det lite knasiga..
Och för er som inte vet vad formallinjär är så handlar det om kontraster. Varm-Kall, Stor-Liten, Obruten-bruten osv.


Formallinjär kransdekoration 70/30


Formallinjär brodsdekoration. 70/30.


Det börjar närma sig. Snart hemma!

Hej!
Åter en ny vecka och nu är det inte länge kvar! Men innan jag får åka hem så måste jag göra ett latinprov, återhämtning (det jag missa när jag var på begravning) och en tejpad brudbukett.
Idag hade vi repetition och två obligatoriska grejer. En kransdekoration och kostnad: 950-1050:-
och en begravningsdekoration, kostnad: 650-700:- + band & kort.


Asymmetrisk kransdekoration, linjegrupperad.


Asymmetrisk hög begravningsdekoration + band & kort.

Nu blir det plugga eller kanske sova en skvätt! Hörs senare. Ciao!


Jag vill, jag kan, jag vågar ej!

Är sjuuukt sugen på att färga mitt hår rött! Men jag vet inte om jag vågar eller passar i det. Är lite halvtrött på att vara blond. Eller? Jobbigt, vad tycker ni? Dumt? Vissa tycker det och andra inte. Gaah!
Har iallafall fått ett tips om en frisör här i Stenungsund som är duktig på att färga, så nu måste jag bara att bestämma mig. Rött eller Blont?


Så snygg färg, älskar den!


Inredning i all ära

Tips och så. Lite av sånt jag skulle vilja ha eller stoppa in hos någon annan för att piffa till det lite.


Never out of Style Röd

Solid väggklocka i rött stål. 

-En sån här typ av klocka skulle jag vilja ha, finns säkert olika färger beroende på vart man köper och vilket märke. Jag skulle nog vilja ha en mint eller en creme färgad klocka. Och så vill jag sno idén från Dollar store i Sveg, där dom har satt upp 4 st klockor med olika städers namn och de olika städernas tider beroende på vart i världen dem ligger. T ex. Sveg (svensk tid), New York (Amerikansk tid), Paris m.m. Ni förstår? Varför ha bara tavlor på väggarna när man kan piffa upp det med snygga klockor?


Scandiphone mint

-Har alltid velat haft en kobratelefon och dem är inte i billigaste laget just nu tyvärr. Men det är en snygg detalj i hemmet.
Ha t ex. ett liten vit telefonhylla (från 50-talet) i hallen med en sådan på och gärna några gamla tidningar från 50-talet bredvid eller under (och jag har ju då turen att äga ett ex antal sådana, stolt*). Snyggt och enkelt!
(telefonhyllan kan ni måla i vilken färg ni vill, den är annars i brun färg.)

Design: Print Muurbloem.

Servetthållare i turkos med röd prickar.

-En rolig detalj i köket, våga sätta lite färg! Jag avskyr det tråkiga vita som ska vara nu. Dra åt skogen dumma 2000-talet modet! Det blir så mycket mysigare med lite färgklickar här och där. Och nu säger jag inte att ert hem ska se ut som en färgbomb så att man får en lätt hjärtinfarkt när man kommer in, men lite här och där hjälper..


Muggar Krita

Muggar i keramik i set av fyra stycken med möjlighet att skriva själv vad ni vill det ska stå på dem med krita.

-Hur roliga är inte dem här?! Tänk att bjuda hem lite vänner och familj och skriva något roligt på dem. Jag älskart!


Tips på sidor:
www.inreda.com

www.joyofgiving.se

www.nuncinredning.se


Mer tips kommer jag med senare, nu blir det tv! Säg gärna till om det är något ni undrar!
Hej!


Fun stuff...

Jag har suttit och kollat runt lite och hittade en rolig sida med inredningssaker (som ni kanske har fattat så älskar jag allt som har med inredning att göra).  favoritsaker.se


Fina burkar (och självklart ett vill ha!)  "Madam Stoltz"
 
Tänkte lista lite roliga inredningssaker och kanske tipsa lite. Men nu blir det att skynda och hämta tvätten sen kolla på minnesgrejer från New york. Hörs senare!

Nästa helg.

Nästa helg är jag hemma i Sveg och på lördagen har jag paxat denna lilla krabat. Jag har bestämt att vi ska ut och äta, sedan hem och mysa och kanske äta något gott. Och så ska han sova över. Mysigt värre! Det blir alltså en liten kusindag. Längtar! hoppas han inte blir sjuk bara...


Oliver Lund

11 september

Hallå! Idag är det 11 september, kanske inte den roligaste dagen på året och speciellt inte idag när det är 10 år sedan det hände. Jag kommer ihåg den dagen fortfarande, jag kommer hem från skolan med taxin (bodde i Glissjöberg då, en liten by utanför Sveg). När jag kommer in innanför dörren så ser jag på tv:n i köket att ett torn står och brinner. Jag visste inte då att det var World trade center eller att dem två tornen ens fanns. Sedan får man se en explosion till i det andra tornet och att dem efter ett tag rasar. Och då förändrades världen.
Dagen efter hade vi en tyst minut i klassrummet och jag minns hur vi inte riktig förstod vad som hade hänt, bara att massa människor hade dött.
Idag är det 10 år sedan och jag hoppas att det inte händer nått igen.


Foto: Wikipedia

Men men, jag började dagen med att bli väckt klockan sju av att åskan satte igång. Efter det så satte jag på "Hur många lingon finns det i världen", måste bara se den en gång till innan jag lämnar tillbaks den. Den är ju för härlig! Resten av dagen kommer att bestå av tvätta, städa, plugga och kanske börja packa lite.. 

Det kallar jag en lugn lördag..

Halloj! Lördag idag! Och idag så sa dem så stort att det skulle vara fint väder, men hallå vad hände med Stenungsund?! Här var det f*n inte fint iaf! Men aja, Malin och jag har spenderat 3 timmar (cirkus) på Stenungsunds torg, strosat runt i affärer, köpt lite grejs och även tagit en fika. Vi åkte sedan hem, hyrde två filmer som vi har kollat på nu ikväll. "Hur många lingon finns det i världen" (älskar!) och "Love & other drugs" (boooring). En helt okej lördagskväll? Jag tycker det iallafall! Imorgon är det söndag, tråkdag. Tvätta, städa och plugga latin. Wiho.

Hej & Godnatt!


Brudbuketter

Hej! Tänkte visa er lite olika brudbuketter.






Asymmetrisk brudbukett








Rund brudbukett




Klasformad brudbukett


Transparent Hästskoformad brudbukett

Någon ni skulle kunna tänka er? Vilken modell?
Jag gillar nog den klassiska klasformade eller den transparenta mest. Fast skulle nog välja en transparent klasformad ist för en hästskoformad. Fast roligast och göra är nog den asymmetrsika eller transparenta, det är lite mer utmaning och det händer lite mer. Alltså lite mera lekfulla.

Fredagsmys

Hejsan alla glada!
Idag är det fredag och åter helg, härligt härligt! Trött som en snöboll va jag imorse när jag vakna, men klev upp och vandra till skolan ändå. Eller ja åkte buss och tåg, typ samma..
På skolan så har vi gjort en transparent bordsdekoration som vi fick ta med oss hem. Jag och Linn gick till Sibell och köpte ett runt glas fat (skål), sedan gick vi och köpte egna Kallor som vi ville ha i våran bordsdekoration. Vi hittade jätte fräcka mörklila kallor, jag älskart!
Så nu har jag gjort det lite mysigt här i vardagsrummet/sovrummet, jag satte min dekoration vid alla mina andra glasvasor och ljushållare på golvet.
 Ett TIPS: Jag har som en liten grupp på golvet med bara glasvasar/ljushållare i olika storlekar, det blir hur mysigt som helst! Och du behöver inte ha den som är längst och störst längst bak (som man alltid ställer i vanliga fall, minst längst fram-störst längst bak.. boooring), utan ställ en liten mindre där bak så blir det mer effekt! Och eftersom det är glas så är det genomskinligt och man kommer att se den ändå! Varför ska man ha allt på bord, fönsterbrädor och bänkar när man kan göra något så här mysigt?


Transparenta bordsdekorationen och min lilla hörna.


Mysigt?

Nu blir det popcorn, Idol och sen en film. Hörshej!

En knasig, men rätt så fin.

HejHej! Redan torsdag, veckorna går fort! Snart är jag i Norrland igen, one week to go!
Idag gjorde vi klart den påbörjade brudbuketten. Fy sikken rörig, men gu så fräck den blev till slut.
Det är en transparent hästskoformad brudbukett, något ni skulle kunna tänka er?


Transparent hästskoformad brudbukett.

Hiss eller diss?

En liten krans och en påbörjad brudisch...

Goddagens!
Som vanligt tänkte jag visa er lite bilder. Det är från idag, slutresultatet från kransen igår och även den påbörjade transparenta brudbuketten.


Kransdekoration


Påbörjad brudbukett..

Mer får ni se imorgon!


En ny stilart

Hejsan!
Idag har vi börjat med en ny stilart, Transparent stilart. Alltså det ska va mycket luft, man ska (nästan) se rakt igenom. Och idag började vi på med en kransdekoration, modell "vattenfall". Och den gör vi med böjbara grenar och fyller sedan på med lite blommor och grässtrån.
Men men, ni får se slutresultatet imorgon. Vi ska även börja med en transparent brudbukett imorgon också, spännande spännande!


Tjuvkik. Den kommer bli betydligt mycket finare imorgon när den är klar.

Nu blir det "halv åtta hos mig" och kvällsfika. Glömde bort middagen... Ha de! <3


Massa siffror och lite till..

Hallå! Fint väder idag, eller inte. Fy va det regnar! Men men, gör inte så mycket eftersom vi har suttit på skatteverket och haft informationsmöte halva dagen. Förstår för dom i klassen som inte vill starta eget att det var värdelöst, men för oss som vill starta eget var det ganska nyttigt. Men det tar nog tid innan man fattar vad dem pratar om osv. Moms och skatt och siffror hit och dit, det är för mycket! Trodde papperstiden var över, men icke! Massa papper man ska fylla i och göra si och så. Vill ju ha allt automatiskt! Men va f*n, klart man klarar de.. Eller jag ska klara det, jag ska bossa över mig själv, jag ska vara min egna chef. Jag vill inte jobba för andra hela livet!  Kanske inte blir imorgon, men inom en snar framtid hoppas jag! Affärsidén, inredning och namn(nästan) är redan klart.. Hoppas att inom några år få öppna eget iallafall. Önskedröm? Vill man, så kan man!

Efter skatteverket drog vi på en resturang och åt tillsammans, sen var det bara och åka tillbaks till skolan och ha marknadsföring m.m. med en man från Göta kanal (han har hand om båtarna osv.) Ganska intressant att lyssna på faktiskt.
Så det var väl vad vi har gjort idag. Kanske inte roligaste dagen, eller? aja imorgon börjar vi med en ny stilart, mer får ni veta och se imorgon. Hörshej!

Ännu mer vill ha..

Har suttit och kikat runt på 50-60tals inredning och fastnade för Stig Lindbergs dekor Berså.




Gustavsbergs Porslinsfabrik

Vill även ha dessa:


Stringhylla


Teakbord

Mitt framtida hem ska gå i 50-60 tals stil och jag är noga hur jag vill ha det! Jag har redan en bild i huvudet och Jag älskart!

Vill ha, NU!

Hallå där!
Tänkte visa en bild på klädhängaren jag pratade om som jag vill ha.


Visst är den hur snygg och häftig som helst?! Måste ha!


Vill ha!

Jag vill (jätte mycket) ha en hund! Helst igår! Och helst i någon av dom här modellerna..

På första plats:

Engelsk bulldog (vill helst ha den här faktiskt).

Andra plats:

Mops

Tredje plats:

Fransk bulldog

Ja jag vet... Dom är bland de dyraste, men det är de värt!
Det börjar ju närma sig jul, perfekt julklapp till mig.........

Reser bakåt i tiden..

Hallå! Vaknade för ungefär en timme sen och har precis ätit frukost. Sitter nu och kollar på gamla bilder och lyssnar på en s*it bra låt från filmen igår.
Så tänkte iallafall visa lite gamla bilder så ni får se vad jag har gjort i yngre dar.. höhö


Min gamla gård som jag är uppvuxen i och jag bodde i det vita huset. Bodde där i 16.5 år.
(Det var mycket finare förr när vi bodde där...)


Mormor och Farmor <3


Anton och jag på båten påväg mot Tyskland, Berlin.


Berlin


Syskonen Von Jonasson <3


Farmor coch jag leker på studsmattan

Fortsättning följer...

HelgHelgHelg

Hejhopp! Äntligen helg, gött!
Idag fick vi reda på teknikprovet och jag fick godkänt på hela. Wiho vad glad jag är!
Vi fick sluta tidigare idag, så jag och Malin drog på stan och kollade lite. Köpte mig en ny väska och hittade även världens och då menar jag VÄRLDENS snyggaste klädhängare (en sån på fot) på Chilli. Det ser ut som en amerikansk vägskylt, där det står typ Paris, London, New york, Mexico m.m. Det var typ sex-sju skyltar på med olika städer och länders namn.. Och den gick i svart och i min favorit vita färg, typ cremevit.  Huuur snygg som helst! Och mamma eller pappa, släng hit lite pengar tack, sisådär 500 spänn! Tacktack!

Aja efter alla affärer drog vi och åt sedan gick vi på bio. Vi såg "Jag saknar dig", Bra film, sorglig men även lite rolig (vi har dålig humor). En helt okej dag tycker jag.



Min nya väska.


Lax, potatis och basilikasås, hur gott som helst!

Nu blir det tv, ha en bra fredagskväll! Hejhej!

En kär vän fyller år..

Idag fyller en kär vän åt mig år, hela 22år!


IDA EKELUND

Bild från berlinresan, 2008.

Grattis Ida, hoppas du får en underbar dag!<3


Köpt igår, visas idag..

Hallå! Lovade ju att jag skulle visa bilder på vad jag köpte igår och insåg ganska snabbt att jag kanske inte köpte så roliga grejer så dom är värd att ta kort på.. Men köpte iallafall två(tre) roliga saker, en present åt mig själv och en present var åt Vilda och Oliver som fyller år i Oktober. Och ja, det kanske ser dumt ut att ge krukor med något planterat i till småbarn.. Men, jag ska plantera och göra dem lite roligare.. Piffa till om lite helt enkelt. Och jag har även massa andra presenter åt dom. Så tro inte att jag bara tänkte ge bort en kruka till barnen, nej nej! Det kommer iallafall bli awsome tillslut!


Thélådan

Thélådan som jag köpte till mig själv. Visst är den snygg? Och den kostade bara en femtio kronor!
Nu vill jag ha en egen lägenhet (helst hus) i Sveg!


Krukorna till Vilda och Oliver

Och här är krukorna, den vita till Vilda och den svarta till Oliver. Uppe på huvudet är själva hålet och där tänkte jag plantera typ kattgräs, det växer ju snabbt. Eller om jag hittar något annat roligt som blir som hår. Sedan kanske man pyntar med något litet roligt. Gulligt!

Mina älskade grannbarn

Fick en bild av systeryster häromdagen. Mina kära grannbarn och även barn till världens underbaraste och älskade vän, Madeleine Sjödin<3


Vilda och Viggo


Bild från förra året, Madeleine och Viggo.


Jag saknar er.


RSS 2.0