Grupparbete-begravning

Hejhopp i stugan!
Nu är jag inne på min nästsista vecka och det betyder att nästa vecka komma mor och moster hit och hämtar mig! Yay! Så på söndag nästa vecka kommer jag äntligen hem och då ska jag ha praktik en vecka hos Helena, sen är jag ledig. Om jag inte hittar nått litet jobb o så då.

Denna vecka har vi grupparbete, begravning. Jag är med Therese och Linn, och vårat jobb kommer att bli awsome!
Man ska alltså, göra en krans+dekoration, en begravningsdekoration och en kistdekoration. Dom tre sakerna är ett måste, men man får alltid göra mer om blommorna räcker.
Och allt måste man köpa själv. Så idag var vi på SBD och shoppade blommor, det var jäkligt utplockat men vi hitta det vi ville ha. Sedan ska man räkna pris och exponera upp allt man har gjort.

Så den här veckan kommer att bli kul! (går bara tills onsdag)


Bilder och sånt kommer;)

Hörshej!

Ett skepp kommer..

Ett skepp kommer lastad med bilder!


Asymmetrisk brudbukett


Asymmetrisk liggande begravningsdekoration


Symmetrisk kistdekoration (therese och jag som jobbade tillsammans)


Asymmetrisk stående begravningsdekoration


Rund brudbukett


Asymmetrisk liggande begravningsdekoration


Asymmetrisk brudbukett


Tejpad tärnbukett


Så här ser den tejpade ut innan.

 Man gör helt enkelt såhär. Man klipper ner blommor och grönt så som man vill ha dom, i en lagom storlek (vi gick efter en skivas storlek). Sedan sätter man ståltråd(finns speciella tekniker) på dom och floratejpar. Och när man är klar med det är det bara att börja göra buketten.Man gör den inte i spiral utan parallellt. Och med hjälp av ståltråden kan man böja blommorna utefter hur formen ska vara. Börja med en toppblomma och jobba dig sedan neråt, runt, runt ända tills du får den i 90grader.. När du är färdig med det så "gallrar" man ståltråden, så att man får ett så smalt handtag som möjligt. Sedan är det bara och floratejpa ihop dom och sätta på band eller snöre eller vad man nu vill ha!

(floratejp skyddar mot rost m.m.)

I påbyggnad kommer vi att få göra en brudbukett, men på grunden är det bara en tärnbukett. Det här är väldigt populärt i Norge. Dom är bra på hantverk där! Och en sådan här är betydligt dyrare än en med Oasishållare (vanligast), det tar tid men det är värt de!


krångel med Internet. i'll be back!


Dumle och choklad. Mumma!


Någonstans i mitten är det några löpare..hm.

Från igår, Göteborgsvarvet. Malin och jag stod och kikade lite och åt en jättegod glass(kulglass). Dumle och choklad. Mums! Synd att det blåste kallt, annars hade det varit en toppen dag!

Imorgon kommer klassen tillbaks, efter 3 veckors praktik. Lite ovant? ja! Från fyra pers, lugnt och tyst.. till 19 pers. Men kul att dom kommer tillbaks ändå:) Det är ju liksom bästa klassen!

En tråkig dag, är en tråkig dag..

Vakna kl 10.30 (prata i telefon till halv 3 inatt höhö), frukost, storebrorklipp, tvätta, storebrorklipp igen, städa, hänga upp kläder, tv, laga mat, diska, kolla på film, gjorde några sittups sisådär, lyssna på musik.(och självklart måste man ju in på Fb mellan varven, skit sida som man är beroende av!)

Min dag idag, fy farao va tråkigt jag har!
Hur har din dag varit?

Gamla bilder

Hallå! Sitter här nu och kollar på gamla bilder som jag har på mitt USBminne. Så tänkte att jag kunde bjussa på lite bilder. Se och njut. Höhö


Farmor och bror..


Min snygga lilla kusin Pontus..


Flinus


Lillgöran


Mötley Crue, Peace and love 2009


Tant Marie (mor) och raffepaffepärongpung (morbror)

Fortsättning följer..

Ps. Blev ni med på bild och vill anmäla mig, så får ni faktiskt skylla er själv som stod i vägen höhö


Veronica, näckrosdammen, Moon.. Hej o hå!

Hallå där!
Igår blev det en spontantripp in till Göteborg för att kolla på Veronica Maggio. Vid 18.25 bestämde vi oss för att åka in, bussen gick 18.42. Så från att sitta i mjukiskläder och en tofs på skallen till att ha fixat håret, sminkat sig och bytt om på den tiden.. Är jag inte lite snabb då?;) Men men, väl framme vid Liseberg så var det världens längsta kö.. Men Malin och jag är ju inte så stora, så det var bara o smita före.. Höhö. Mitt uppe i allt så träffade vi på Paulina(från klassen) och hennes kill och tjejkompisar.. När vi väl börja komma framåt vid grinden (kanske va sisådär 2 meter ifrån) då stänger dom igen grindarn och säger i högtalarn att "vi kan inte garantera människors säkerhet, därför stänger vi igen. Så antingen får ni gå till södra ingången eller stå kvar och vänta på att vi får öpnna igen" Yay! tack för den.. Men men vi bestämde oss för att dra, så vi följde Paulina och gänget till Näckrosdammen (park), för det skulle vara spontanfest där.Så vi satt där och drack lite (2.25, vi hade ju liksom inte med oss nå) och snacka gojja. Btw, jäklar vilken snygg ring vi hade. Tror det bara var vi som satt i en ring också haha Dagissamling på hög nivå! Men efter ett tag drog vi tjejer vidare och dumpade killarna där. Vi drog till ett ställe som heter "moon", det är ett thaiställe, typ resturang, krog.. Och det kändes som att man satt i tahiland haha Mysigt värre!  <vi var iaf hemm vid 2 tiden inatt. Och kul hade vi!




Inne i Moon. Bilden tagen av nån, inte mig iaf!

Det var min kväll igår.. Och nu ska jag dra in till Göteborg och kolla lite på Göteborgsvarvet. Hörs hej!

Dekorationer

Hallå!
Solen skiner ute, det var väl på tiden?
 Idag har vi tagit inspiritation av Interflora och provat på lite nya saker. KUL!


Den här kan man ha till vad man vill, begravning, bordsdekoration m.m.






En liten bukett hann jag med i slutet..

Kom även på att jag glömde att ta kort på dekoration nr.4 och även på min feta rosa rosbukett! Typiskt...

Aja, nu blir det parlamentet! Tjingfling

Dagens!


Asymmetrisk kransdekoration


Asymmetrisk stående begravningsdekoration


Asymmetrisk liggande begravningsdekoration


Begravningsbukett

En rolig dag på skolan

Hallå!
Sitter nu och skriver här, pluggar latin och kollar på parlamentet samtidigt. Idag har vi haft grupparbete på skolan och jag var med Therese, och fy va vi har skrattat! Vi fick iallafall som uppgift att göra asymmetriska kistdekorationer och eftersom det är 17 maj idag så körde vi på blått, vitt och rött i våran första! höhö
I den andra så fick grupperna ta varandras blommor och göra en ny och annrlunda. Och fy fasen va nöjd jag blev med nr.2!


Nr.1


Nr.2


Nu och sen och sådär..

HejHo! Ligger nu i sängen och skriver, är allmänt j*kla trött och har ont i huvudet! (och ja, det är nu ni ska börja tycka synd om mig..) Idag har vi iallafall tränat buketter och emballering (inslagning) på skolan, och har även suttit och kollat i tidningar, böcker m.m. för att få lite inspiritation. Imorgon blir det grupparbete (två och två) och då ska vi göra en kistdekoration. Har bara gjort en sån, så det behövs. Kul kul! Sen under veckan så blir det till att köra lite inteflora och euroflorist inspirerande begravningsgrejer. Så bilder kommer!

Och en sak till! Inte nästa vecka(då kommer resten av klassen tillbaks) och inte veckan därefter, MEN veckan därefter är det sista veckan. Och då åker jag hem. Hela Härjedalen jublar! WOHO!!


En bild från botaniska..


Ha det bra så länge, sov gott! Kram


Pics from yesterday!

Hejhej! Nu kommer lite bilder från igår när jag och Malin var på botaniska trädgården. Och som ni ser så ska jag börja skriva mitt namn längst ner i hörnet på alla bilder, så att det syns att det är mina bilder.




















Hittade dessa inne i växthuset. Koifiskar, man kunde till och med klappa dom:)
 "Rädd, va är de?"



Nu blir det tv, ni får ha det så bra! Kram

Botaniska, Harrys..

Tjillebill! Hur står det till? Med mig är det bra, dock lite trött!
Idag kanske Malin och jag drar in till Götet och tar oss en promenad i Botaniska trädgården. Och självklart tar jag med mig kameran! Så bilder får ni senare idag eller imorgon. Vi tänkte även kanske dra ut npå Harrys ikväll, får se hur det blir med den saken;) Nu blir det till att fixa sig! Ha det!


Pontus inne i regnskogen på Universeum. Varmt (fuktigt) så in i h******!


Fräsiga små fåglar

Lite bilder kan man väl bjussa på...


Hamnen, Göteborg.


Uppe i Göteborgshjulet.


Syster och kusin uppe i rymden.


Liseberg


Fina träd, inte sant!


Mormor!

Krya på dig Mormor!



Brudbukett

Hej! Tänkte visa brudbuketten från igår, lite mer avancerad rundbrudbukett.

Jag körde på lite gammalstil och gjorde handtaget med en naturfärgad tråd.




Körde med lite flätor och så i för att få en liten spännande effekt på brudbuketten.


Hade sedan i lite koppartråd med pärlor på för att få i lite blänk.

Så nu måste jag tvinga någon gifta sig, för jag vill göra en brudbukett! Någon frivillig? nähä, nä tänkte väl de..

Mormor

Hej! Har för tillfället ingen lust att lägga ut nån bild eller skriva.
Tänker bara ägna en tanke åt mormor<3

Här kommer bilderna, färdigt resultat..


Soffa fylld med blommor, b la. nejlikor, kryssantemum m.m. , vardagsrumsbord med en flätad duk i gräs, blad och band.


Ni ser även lite orkideér..


Trädgårdsmöbler


Skärmar


Hängmatta, uteplats.


Balkonglådor


Takkrona


Blommpelare (min grupp som har gjort, samt skärmarna)


Vad tycks?


Lisebergs trädgårdsdagar

Hej! Denna vecka har vi haft fullt upp med lisebergsprojektet och idag blev vi äntligen klara! Och imorn öppnas portarna för allmänheten:)

Sneak peek:


Hängmatta (påbyggnad)


Bord med duk och stolar (påbyggnad)


Soffa (påbyggnad)


Skärmar/väggar (Grund 2, yrkesvux. alltså jag och tre till från min klass)


Packat och klart


Förberedningar på scen

Slutresultatet kommer imorn.. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge;)
Ha de kung!

Liseberg, trädgårdsmässa. Vi-Stora scen!

Halloj! Sitter här och äter (dricker? va fan man nu gör?!) fil med frysta bär i (som är tinade, alltså inte frysta längre.. långsökt? Japp!) och läser om Usama den jäveln.. Bra jobbat!

Den här veckan är vi bara 4 st i klassen eftersom dom andra som inte är yrkesvuxare är ute på praktik. Och den här veckan har vi ett Lisebergsprojekt, det är nämligen trädgårdsdagar där i helgen och vi ska fixa hela stora scenen. Mer får ni veta senare;)



Ha det bra! Tjing!

En kusin, två systrar, ett Göteborg,en vecka..

Hallå eller! som dom säger här i Götet..

Nu tänkte jag vara så duktig att jag ska visa er bilder från veckan som har varit, då min kusin Pontus och syster Josefin har varit här.. Vi har gjort Göteborg kan man säga!


Fredagmorgon anlände dom. Hela fredagen blev en lugn dag, trött sen tågresan. Vi hyrde denna film och Pontus och jag höll på att sk*ta ner oss!


Lördagen blev däremot inte så lugn. Vi drog på premiären på Liseberg och provade bl a. den här nya karusellen. "Atomsfear", europas högsta frittfall, 110km/h och 4G kraft i inbromsningen. Har aldrig sett någon varit så rädd och skaka så mycket efteråt som Pontus gjorde efter den här karusellen och Balder.Men jag fick ett gott skratt iaf!


Vi har även åkt Göteborgshjulet. (söndag) Och även här blev lilla Pontus rädd, Höjdskräck?


Syster i hjulet


Vi har suttit vid hamnen


Hamnen


Vi har ätit glass


Vi har varit på Universeum. Och återigen blev Pontus rädd. Denna gång för hissen..


Vi har träffat på Nemo


Pontus myser med lilla ormen.
Vi fick även klappa en orm. (majsorm eller något sånt?)


Tog en tripp till rymden


Syrran blev plockad av snuten..


Vi hann även med 3D bio. Och självklart blev Pontus än en gång rädd!

Så där var lite bilder från veckan och vad vi har gjort.. Kanske kommer lite mer bilder så småningom! Ha det bra så länge! Tjing!

RSS 2.0